Η βραδιά των σταρ στο NBA

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία βραδιά που αποτελεί παραδοσιακά… ορόσημο για το ΝΒΑ ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ομάδες του «μαγικού κόσμου» επέλεξαν τα κορυφαία prospect από τα κολέγια και από την Ευρώπη, με τις πρώτες θέσεις να κυλούν χωρίς καμία μεγάλη έκπληξη.

Ο Μαρκέλ Φουλτζ επιλέχθηκε στην πρώτη θέση από τους Φιλαδέλφια Σίξερς, ενώ οι Λος Άντζελες Λέικερς απέκτησαν στη συνέχεια τον Λόνζο Μπολ. Οι Μπόστον Σέλτικς επένδυσαν στον Τζέισον Τέιτουμ, με τους Φίνιξ Σανς να επιλέγουν τον Τζος Τζάκσον. Η πεντάδα έκλεισε με τον Ντι’Άρον Φοξ να καταλήγει στους Σακραμέντο Κινγκς, ενώ από την 6η μέχρι την 10η θέση βρέθηκαν οι Τζόναθαν Άιζαακ (Ορλάντο Μάτζικ), Λάουρι Μαρκάνεν (Σικάγο Μπουλς), Φρανκ Ντιλικινά (Νιου Γιορκ Νικς), Ντένις Σμιθ (Ντάλας Μάβερικς) και Ζακ Κόλινς (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς).

Σε ότι αφορά το ελληνικό κομμάτι, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επιλέχθηκε από τους Ατλάντα Χοκς στην 41η θέση, ενώ λίγο πριν το τέλος του Draft, οι Μπρούκλιν Νετς επέλεξαν τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ στο νο.57.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, η μεγάλη ανταλλαγή ανάμεσα στους Τίμπεργουλβς και τους Μπουλς που έστειλε στην Μινεσότα τον Τζίμι Μπάτλερ και στο Σικάγο τους Κρις Νταν, Ζακ ΛαΒίν και Λάουρι Μαρκάνεν, αλλά και το γεγονός πως στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν μόνο freshmen.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα