Πρόταση για μη τιμωρία όσων δεν πάνε στα προκριματικά των Εθνικών

από AllAboutARIS

Ο Ολυμπιακός πρότεινε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να μην τιμωρούνται οι παίκτες που δεν πάνε στην Εθνική Ομάδα τους για τα παράθυρα της FIBA.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο κρίσιμο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (18/7), το οποίοαπέρριψε την πρόταση για τους επτά ξένους και πέρασε την μείωση των ομάδων της Stoiximan.gr Basket League, πρότειναν να μην τιμωρούνται παίκτες που δεν πάνε στα προκριματικά των Εθνικών (παράθυρα της FIBA) εφόσον έχουν παίξει εγχώριο ή ευρωπαϊκό ματς. Ο ΕΣΑΚΕ, όμως, δεν έχει βάλει παιχνίδια «πάνω» στα παράθυρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, άρα οι Πειραιώτες εννοούσαν τα ματς της Euroleague. 

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, τους απάντησε ότι δεν θέλει να πάρει θέση ανάμεσα σε FIBA και Euroleague και η παραπάνω πρόταση δεν μπήκε σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Από την μεριά της η ΑΕΚ πρότεινε να μην παίζουν οι «αιώνιοι» την Δευτέρα, εάν έχουν δώσει ευρωπαϊκό παιχνίδι την Παρασκευή, αλλά να αγωνίζονται Κυριακή. Όμως, ούτε αυτή η πρόταση εγκρίθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, και οι Ισπανοί, που είναι το… τελευταίο ανάχωμα σε αυτό το ζήτημα, αναμένεται να αλλάξουν το πρόγραμμά τους στη δική τους γενική συνέλευση και να δώσουν την ευκαιρία στις ομάδες τους, που παίζουν στην Euroleague, να αγωνίζονται στην ACB τις Δευτέρες, ώστε να μην εξαντλούνται στα ταξίδια.

Προτεινόμενα Άρθρα