Η Εθνική Νέων Ανδρών «έσπασε» τα κοντέρ

από AllAboutARIS

Ο κόσμος συντονίστηκε στο κανάλι της FIBA στο Youtube για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, τα οποία δεν έδειχνε η ΕΡΤ, και… έσπασε τα κοντέρ!

Η αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ είναι δεδομένη και γνωστή. Η χρυσή «φουρνιά» των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου έδωσε ακόμα έναν καλό λόγο στους Έλληνες να συντονιστούν μπροστά στις οθόνες τους, ώστε να παρακολουθήσουν την «γαλανόλευκη» να… μάχεται μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Βέβαια, στο τουρνουά της Κρήτης, η ΕΡΤ, την οποία πληρώνουν οι Έλληνες, δεν έδειχνε τα ματς και «υποχρέωσε» τους φίλους της «πορτοκαλί θεάς» να αναζητήσουν ίντερνετ, για να δουν τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, αφού δεν είναι όλοι συνδρομητές στην «NOVA». 

Η «απουσία» της ΕΡΤ, η αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ και η νικηφόρα πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών δημιούργησαν έναν συνδυασμό που «έσπασε» το digital ρεκόρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, μιας και αυτό που συνέβη στα live streaming των αγώνων της Ελλάδας δεν είχε προηγούμενο!

Κατά τη διάρκεια του τελικού με το Ισραήλ στο live της FIBA στο Youtube βρέθηκαν συνολικά 330.000 διαφορετικοί χρήστες! Από αυτούς το 80% ήταν από ελληνικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Επιπλέον, λίγο πριν από το φινάλε του τελικού με τους Ισραηλινούς, καταγράφηκαν 88.000 ταυτόχρονοι χρήστες μέσα στη σελίδα του live streaming. Το παραπάνω νούμερο κατέρριψε τα ρεκόρ της FIBA στο κανάλι της! Κι αυτό γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν ταυτόχρονα 88.000+ θεατές σε αγώνα που μετέδιδε live η FIBA!

Ακόμα, ο προημιτελικός με την Λιθουανία έκανε 200.000 διαφορετικούς χρήστες να ψάξουν το live στο Youtube και 43.000 από αυτούς να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στη σελίδα του καναλιού της FIBA. Πρόκειται για το δεύτερο ρεκόρ στη σχετική λίστα!

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε πως τα… κοντέρ της FIBA κατέγραψαν συνολικά 750.000 χρήστες στα τελευταία τρία ματς της Ελλάδας (κόντρα στη Λιθουανία, την Ισπανία και το Ισραήλ).

Η «δίψα» των Ελλήνων για το μπάσκετ και την Εθνική Ομάδα φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τόσο από την προσέλευση του κοινού στα «Δύο Αοράκια», όσο και από τον… χαμό που έγινε στα live streaming των κρίσιμων αγώνων, τους οποίους οι Έλληνες φίλαθλοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά από τη δημόσια τηλεόραση, καθώς η ΕΡΤ έχασε τα δικαιώματα από το μπασκετικό φιλέτο του καλοκαιριού που τελικά κατέληξαν στη NOVA…

Προτεινόμενα Άρθρα