ΑΡΗΣ σε τεντωμένο σχοινί…

από AllAboutARIS

Κάποιοι έπεφταν από τα σύννεφα πριν μερικές ημέρες όταν άκουγαν από τον Νίκο Λάσκαρη να παραδέχεται πως έκανε λάθη στην επικοινωνιακή του πολιτική και στις σχέσεις του με άλλα μέλη του δ.σ. της ΚΑΕ…ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΟΥΡΕΛΗ

Κάποιοι έπεφταν από τα σύννεφα πριν μερικές ημέρες όταν άκουγαν από τον Νίκο Λάσκαρη να παραδέχεται πως έκανε λάθη στην επικοινωνιακή του πολιτική και στις σχέσεις του με άλλα μέλη του δ.σ. της ΚΑΕ, ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα τα οποία ο ίδιος προσπαθεί να δώσει λύσεις για να προχωρήσει η ομάδα του ΑΡΗ και πως η επόμενη χρονιά θα… βγει από τα έσοδα, μιλώντας ουσιαστικά δια διαχείριση. Δηλώσεις τελείως διαφορετικές από αυτές που έκανε μερικούς μήνες πριν ή όταν ανέλαβε τον ΑΡΗ και έδωσε όραμα στον κόσμο, επαναφέροντας φυσικά και την αξιοπιστία στους «κίτρινους» η οποία είχε χαθεί τα προηγούμενα «πέτρινα» χρόνια.
Κάποιοι όμως ήταν… προσγειωμένοι στην γη γιατί πολύ απλά είδαν τα σημάδια που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Και αυτά άρχισαν να φαίνονται αρκετούς μήνες νωρίτερα, αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης του Νίκου Λάσκαρη με τον Λετονό επιχειρηματία , Μιχάλη Σουμπότινς. Η ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ παρουσιάζει το χρονικό και τα σημάδια που έδειχναν ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή, τα γεγονότα που χαρακτηρίστηκαν ως «κόκκινες σημαίες» και έδειχναν ότι το πρόβλημα ήταν αρκετά πιο μεγάλο απ’ όσο αρχικά υπολόγιζε ακόμα και ο Νίκος Λάσκαρης. Βέβαια υπάρχει ακόμα ελπίδα για επίλυση του προβλήματος με τις τελευταίες δεσμεύσεις του Νίκου Λάσκαρη, οι οποίες εφόσον υλοποιηθούν θα μπορέσουν να επαναφέρουν την ομάδα στον δρόμο της ηρεμίας.

Η αρχή του προβλήματος
Ουσιαστικά όλα ξεκίνησαν στις 27 Ιανουαρίου του 2017 όταν και μετά από απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Νίκου Λάσκαρη στην Ελλάδα ώς το ύψος των 60.000.000 ευρώ, ποσό που αξιώνει ο Λετονός επιχειρηματίας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν δεν επιτρέπεται να μεταβληθεί η περιουσία του στη χώρα, η οποία αποτελείται από τις μετοχές της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, μία κατοικία στην Τζια, μια εξοχική κατοικία στη Μύκονο, αλλά και μετοχές στην εταιρία Βασίλης Ζούλιας ΕΠΕ.
Από εκείνη την ημέρα και μετά ξεκίνησαν τα σημαντικά προβλήματα στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, αν και υπήρχε πρόβλημα και μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή μισθών προς τους παίκτες.
Ο Νίκος Λάσκαρης και οι συνεργάτες του θέλησαν αρχικά να… υποβιβάσουν την σημασία του προβλήματος, ενώ λόγω της παρουσίας του την πρώτη χρονιά στην ομάδα, αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν επίσης ότι το πρόβλημα θα είναι μικρής διάρκειας. Όμως η αλήθεια ήταν διαφορετική μιας και όσο περνούσαν οι μήνες, πληρωμές δεν γίνονταν στην ΚΑΕ προς τους παίκτες αλλά και προς το προσωπικό, δείγμα ότι τελικά το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο απ’ όσο αρχικά είχαν πιστέψει αρκετοί. Ο Νίκος Λάσκαρης δεν θέλησε από εκείνη την στιγμή να μιλήσει για το θέμα, να αναφερθεί στην καθυστέρηση των πληρωμών, την στιγμή που στην ομάδα άρχισαν να σχηματίζονται τα πρώτα… σύννεφα για τις οφειλές. Χαρακτηριστικό του προβλήματος το γεγονός ότι οι παίκτες δεν έπαιρναν ούτε κάποιο μέρος του μισθού τους όταν έπρεπε.
Η κατάσταση έγινε χειρότερη όσο άρχισαν να συσσωρεύονται τα χρέη προς παίκτες και προμηθευτές, ενώ με τα έσοδα που είχε η ομάδα πληρώνονταν οι υποχρεώσεις του άρθρου 99, πρώτιστα προς το Δημόσιο και μετά προς τους παίκτες και προς τρίτους.

Η πρώτη υπόσχεση
Στις 27 Μαίου, μία μέρα πριν την έναρξη των «μικρών τελικών» με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αθήνα, ο Νίκος Λάσκαρης έκανε μία αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ξενοδοχείο της ομάδας και μίλησε με τους παίκτες προκειμένου να τους δώσει την υπόσχεση ότι στο διάστημα 17-20 θα τους εξοφλούσε τα οφειλόμενα ή έστω θα έδινε ένα μεγάλο ποσοστό. Κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν οι παίκτες στα τέλη Μαίου, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να ζητάει ουσιαστικά 20 μέρες προθεσμία για να μπορέσει να καλύψει τις οφειλές που είχαν δημιουργηθεί.

Η επεισοδιακή… 15η Ιουνίου

Η 15η Ιουνίου πλησίαζε και τίποτα δεν έδειχνε ότι ο Νίκος Λάσκαρης θα υλοποιούσε την υπόσχεση που είχε δώσει 18 ημέρες πριν στην Αθήνα περί εξόφλησης των οφειλομένων. Μάλιστα η συγκεκριμένη ημέρα ήταν αρκετά ταραχώδης για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, τον Νίκο Λάσκαρη αλλά και τον κόσμο της ομάδας με την φημολογία περί σύλληψης του ίδιου, εξέλιξη της δικαστικής του διαμάχης με τον Λετονό επιχειρηματία.
Ο Νίκος Λάσκαρης μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΚΑΕ διέψευσε ότι υπήρξε σύλληψη του από την Αστυνομία αναφέροντας: «Ο ιδιοκτήτης της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νίκος Λάσκαρης, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι συνελήφθη σήμερα (15/06) στην Αθήνα και πως υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση εισαγγελέα. Όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας των εμπνευστών της «είδησης».
Λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε εκείνη την ημέρα, από την ΚΑΕ υπήρχε η ενημέρωση ότι θα υπήρχε μία μικρή παράταση στις πληρωμές αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα μιας και δεν πληρώθηκαν οι παίκτες και έτσι ξεκίνησε η… ιστορία με τις πιθανές προσφυγές οι οποίες στην συνέχεια έγιναν πραγματικότητα.
Την αρχή έκανε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ο οποίος έκανε προσφυγή ζητώντας τα χρήματα του, ενώ ο Βίκτορ Σανικίντζε είχε ενημερώσει την ΚΑΕ ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες για να πάει στην FIBA και να διεκδικήσει τα χρήματα του.

Μία συνέντευξη τύπου χωρίς απαντήσεις
Στην διάρκεια του Ιουλίου, η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, μία εξέλιξη που έφερε χαμόγελα και αισιοδοξία στον κόσμο της ομάδας μιας και ο «Δράκος» επέστρεφε… σπίτι του. Μάλιστα θα γίνονταν η επίσημη παρουσίαση στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε προαναγγέλλει ο Νίκος Λάσκαρης. 
Η συνέντευξη τύπου όπως ήταν λογικό ξέφυγε από την παρουσίαση Γιαννάκη και οι ερωτήσεις προς τον Νίκο Λάσκαρη για το οικονομικό ήταν αρκετές, αλλά δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις με χρονοδιαγράμματα από τον ιδιοκτήτη, ούτε και από τον κ. Παπακυριάκη ο οποίος παρενέβη.

Οι νέες υποσχέσεις σε Αρβανίτη-Γιαννάκη
Στο διάστημα από την συνέντευξη τύπου δεν παρατηρήθηκε κάτι αξιοσημείωτο όσον αφορά τις πληρωμές των περσινών παικτών ή διακανονισμούς για τα οφειλόμενα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζήτησε να κάνει μία συνάντηση με τον Νίκο Λάσκαρη προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις μιας και ο ίδιος έχοντας ξεκινήσει επαφές με παίκτες δεν ήταν σε θέση να τις ολοκληρώσει με μία συμφωνία.
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τόνισε στον «Δράκο» ότι την Δευτέρα 24 Ιουλίου περιμένει ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε συμφωνίες με παίκτες για την νέα χρονιά και να ξεκινήσει ουσιαστικά ο αγωνιστικός σχεδιασμός ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα έρθει και ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ πιθανότατα από χορηγίες για να καλύψει τις περσινές οφειλές προς τους παίκτες.
Αυτές τις δεσμεύσεις επανέλαβε και προς τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη όταν ο τελευταίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.
Αυτό που απομένει πλέον είναι να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του αυτές και να προχωρήσει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ χωρίς προβλήματα από την προηγούμενη περίοδο και να σταματήσουν οι προσφυγές, αλλά παράλληλα να προχωρήσει και ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την επόμενη, κάτι που εύχονται άπαντες στην «κίτρινη οικογένεια».

 
Η επομένη μέρα του ΑΡΗ δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη και άπαντες περιμένουν το τέλος Ιουλίου, μιας και σύμφωνα με την νέα δέσμευση του Νίκου Λάσκαρη προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αναμένει χρήματα από χορηγίες τις οποίες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει άμεσα, ώστε να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα