Δίνουν λεφτά, παίρνουν μετοχές…

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Λάσκαρης είχε τονίσει στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι όποιος θέλει να βοηθήσει βάζει τα χρήματα του και παίρνει μετοχές, σε υποθετική ερώητση περί ενδιαφέροντος από Αρειανούς του εξωτερικού. Τα λόγια του φαίνεται ότι εισακούστηκαν και έτσι αναμένεται πρόταση για οικονομική βοήθεια.

Ο Λευτέρη Αρβανίτης βλέποντας ότι η καταστάση έχιε φτάσει στο απροχώρητο, ενημέρωσε στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο τα μέλη της ΚΑΕ και τον Νίκο Λάσκαρ για μία πρωτοβουλία Αρειανών παραγόντων (τα ονόματα τους εφόσον βγουν, θα ακουστούν για πρώτη φορά καθώς δςν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν), οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να διευκολύνουν οικονομικά τον ίδιο και την ομάδα με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ. Χρήματα που δεν δίνουν οριστική λύση στα προβλήματα αλλά τουλάχιστον μπορεί να πηλρωθεί η δόση για το άρθρο 99, να γίνουν κάποιοι διακανονισμοί για τις περσινές οφειλές και ένα ποσό να δοθεί για τον φετινό προγραμματισμό. 
Το σχέδιο αυτό το… δουλεύει ο Λευτέρης Αρβανίτης τις τελευταίες 20 ημέρες με άλλα δύο άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Αφού πήρε το ΟΚ από τους συγκεκριμένους ανθρώπους μετέφερε την πρόταση τους στον Νίκο Λάσκαρη ο οποίος αρχικά ήταν θετικός. 
Βέβαια οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ζήτησαν εγγυήσεις για τα χρήματα τους, μιας και δεν τέθηκε το θέμα του μάνατζμεντ της ομάδας. Έτσι ζήτησαν αρχικά από τον Νίκο Λάσκαρη ως εγγύηση να δεσμεύσει ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας του στην Ελλάδα, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να απαντάει αρνητικά. Στην συνέχεια έπεσε στο τραπέζι το θέμα των μετοχών. Το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ είναι λίγο περισσότερο από 1.000.000 ευρώ και όπως είναι λογικό το ποσό που αντιστοιχεί στην οικονομική βοήθεια αγγίζει το 40% των μετοχών, μιας και αυτό ήταν το νούμερο που δέχθηκε ο Νίκος Λάσκαρης. 
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δέχθηκαν το 40% και εφόσον ο Νίκος Λάσκαρης επιθυμεί να το πάρει πίσω τότε θα δώσει 500.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην οικονομική βοήθεια. Βέβαια όλα αυτά τέθηκαν προφορικά στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, με τον πρόεδρο Λευτέρη Αρβανίτη να τονίζει πως πιθανότατα την Δευτέρα θα έχει και εγγράφως την πρόταση στην διάθεση του Νίκου Λάσκαρη. 
Βάζουν άτομο στο δ.σ.
Μάλιστα εφόσον προχωρήσει η πρόταση Αρβανίτη και τελικά ο Νίκος Λάσκαρης πει το ναι στην παραχώρηση ποσοστού μετοχών, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ζήτησαν να βάλουν και δικό τους άνθρωπο στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ προκειμένου να έχουν από κοντά μία εικόνα της ομάδας. Αυτό επίσης είναι κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί ποιος από τους τωρινούς θα τεθεί εκτός δ.σ. με τον Λευτέρη Αρβανίτη να είναι ο “σίγουρος”. 
Οι… χορηγίες που δεν ήρθαν ποτέ και η Turkish 
Ο Λευτέρης Αρβανίτης περίμενε στο τελευταίο δ.σ. της ΚΑΕ από τον Νίκο Λάσκαρη να παρουσιάσει συμφωνίες στο χορηγικό πρόγραμμα ώστε να μην αναγκαστεί να ρίξει στο τραπέζι την πρόταση των Αρειανών για οικονομική βοήθεια. Αλλά πάλι άκουσε υποσχέσεις από τον ιδιοκτήτη για πιθανές… χορηγίες. Όσον αφοράν την Turkish Airlines, που έχει ακουστεί ως φημολογία, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και καμία ουσιαστικά επαφή. 
Η επιλογή του Λάσκαρη
Ο Νίκος Λάσκαρης θα κληθεί το αργότερο την Δευτέρα να πάρει μία απόφαση. Είτε να δεχθεί την πρόταση Αρβανίτη, είτε να προχωρήσει μόνος του το… καράβι. Στην δεύτερη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη για τον ΑΡΗ, την στιγμή που δεν φαίνεται λύση στο οικονομικό πρόβλημα του ιδιοκτήτη και τα χρέη αυξάνονται, ενώ τρέχουν και οι δόσεις του άρθρου 99. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Λάσκαρης, ο οποίος πάντως αρχικά ήταν θετικός στην πρόταση Αρβανίτη.

Προτεινόμενα Άρθρα