Η θέση του ΑΡΗ για τα τηλεοπτικά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θέλει να πάρει συγκεκριμένο ποσό από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα το κάνει αυτό είτε μέσω της κεντρικής διαχείρισης, είτε θα ψάξει μόνος του για τηλεοπτική στέγη.

Η χθεσινή συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Cosmote TV για δύο χρόνια δημιούργησε τριγμούς στον ΕΣΑΚΕ και ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς χωρίς τους “πράσινους”, τα χρήματα που θα διαθέσει το κανάλι (στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΡΤ έχει εκφράσει ενδιαφέρον) το οποίο διατίθεται να καλύψει τηλεοπτικά το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι λιγότερα, άρα και τα έσοδα των ομάδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο αυτομάτως θα μειωθούν.

Ο ΑΡΗΣ είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά δεν σκοπεύει να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια σε περίπτωση που μέσω αυτής δεν εξασφαλίσει το ποσό που θέλει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι “κίτρινοι” θέλουν έσοδα ύψους 350-400 χιλιάδων ευρώ από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Εάν η διοργανώτρια αρχή επιτεύξει μια καλή συμφωνία και διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό στον Αυτοκράτορα, τότε η ομάδα θα παραμείνει κανονικά στην κεντρική διαχείριση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ψάξει μόνη της για τηλεοπτική στέγη, αξιώνοντας το συγκεκριμένο ποσό.

Την συγκεκριμένη θέση, ο ΑΡΗΣ την μετέφερε και στο χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να γνωρίζει η διοργανώτρια αρχή τις προθέσεις του. Ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί σύντομα, καθώς ο χρόνος πιέζει.

Προτεινόμενα Άρθρα