"Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση"

από Γιώργος Γκάτος

Ο νεαρός γκαρντ της ομάδας μίλησε για το μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδος και το τι περιμένει στον ΑΡΗ τη νέα σεζόν

Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΑΛΗ

Μια περιπετειώδης, δύσκολη χρονιά, με πολλές ατυχίες και αντιξοότητες, για τον νεαρό διεθνή, Νίκο Δίπλαρο. Ωστόσο “μαχητής” κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να βοηθήσει και αυτός να κλείσει η αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πανέτοιμος και με πολύτιμο εφόδιο την αγωνιστική εμπειρία, ο γκαρντ του ΑΡΗ και της Εθνικής, μιλάει για την πρόσφατη επιτυχία των “χρυσών” νέων, αλλά και τα όνειρα και τους στόχους του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Η φάση του αγώνα στον τελικό με το Ισραήλ, ήταν το τρίποντο “buzzer beater” από το κέντρο του γηπέδου, στην εκπνοή της τρίτης περιόδου. Μεγάλο καλάθι, το οποίο που πέρα από τους πολύτιμους πόντους, έδωσε και την ψυχολογία στην ελληνική ομάδα για το τελευταίο δεκάλεπτο. “Ήταν ωραία στιγμή, αλλά πιστεύω ότι το τρίποντο αυτό έκανε τόσο πάταγο, επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή ήμασταν κάπως “παγωμένοι” και μας τόνωσε το ηθικό” τόνισε ο “δράστης” του μεγάλου καλαθιού.

– Ήταν ένα καλάθι, το οποίο έστειλε μήνυμα σε όλους τους προπονητές της Α1, ότι αξίζει να εμπιστευτείς τους νεαρούς διεθνής ταλαντούχους αθλητές.
“Κοιτάξτε, δεν είναι ακριβώς το ίδιο, άλλο να παίζεις σε μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ και οι Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ., Ολυμπιακός με τόσο κόσμο και πίεση, άλλο να παίζεις στο Basketball Champions League με τόσους καλούς παίκτες και άλλο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με παιδιά της ηλικίας σου. Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι, απλά κάνουμε τη δουλειά μας”.

– Σύμφωνα με τα αποτελέσματα είστε από τις πιο πετυχημένες “φουρνιές” των εθνικών ομάδων.
“Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, έχουμε φέρει δύο Κύπελλα, οπότε ναι, είμαστε. Μπορεί να μην είμαστε οι πιο ταλαντούχοι, αλλά το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας δεν νομίζω να το είχε καμία άλλη φουρνιά. Είμαστε πέντε χρόνια μαζί και ο ένας νοιάζεται πραγματικά για τον άλλον. Όταν είμαστε μαζί ξεχνάμε τις αντιπαλότητες και γινόμαστε μια παρέα. Είμαστε σαν αδέρφια”.

– Τι θα κρατούσες από την διοργάνωση της Κρήτης:
“Εννοείται το σήκωμα της κούπας, τίποτα άλλο”.

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά

– Όταν σου κρέμασαν το μετάλλιο στο στήθος ήταν το καλύτερο τελείωμα μια πολύ δύσκολης χρονιάς για σένα;
-Εντάξει, δεν πέρασε καλά η χρονιά, είχα κάποια προβλήματα τα ξεπέρασα κι ευχαριστώ την ομάδα του ΑΡΗ και τους Μαχητές Πεύκων γιατί ήταν δίπλα μου και με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές και στο τέλος πήγαν όλα καλά, δόξα τον Θεό”.

– Ο Νίκος Δίπλαρος τι προτιμάει, ένα τρίποντο από το κέντρο ή τρία τρίποντα από τη γραμμή του τριπόντου:
“Τα τρία τρίποντα φυσικά, γιατί θα βοηθήσουν την ομάδα περισσότερο”.

Με προπονητή τον Γιαννάκη

– Και τώρα στον Άρη ένας ζωντανός Θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.
“Βασικά ακόμα είναι η αλήθεια ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι θα έχουμε τον Γιαννάκη προπονητή, είναι ένας θρύλος. Μεγάλη μας τιμή. Και μακάρι να μάθω όσα περισσότερα μπορώ δίπλα του”.

– Πέρσι, στους Μαχητές Πεύκων, δούλεψες με έναν πολύ καλό προπονητή, ανερχόμενο στον χώρο της προπονητικής, τον Λεύτερη Χατζηκυριακίδη. Ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λευκάδα.
“Ναι, σε αυτές τις ηλικίες είναι δάσκαλος, μπορεί να σε βοηθήσει κι έχει έναν τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος εμένα με βοηθούσε. Είναι πολύ καλός προπονητής και δίκαια κέρδισε αυτό το νέο συμβόλαιο”.

Όπως ο Λιαδέλης

– Αγωνίζεσαι με την καρδιά, με έντονο πάθος και οι φίλοι του ΑΡΗ σε παρομοιάζουν με τον Παναγιώτη Λιαδέλη.
“Έχω δει βίντεο και του Λιαδέλη. Ήταν ψυχάρα! Αλλά δεν μπορώ να απαντήσω άμα του μοιάζω, δεν το έχω προσέξει”.

– Είσαι έτοιμος για την πρόκληση που θα έχεις μπροστά σου μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Να κερδίσεις μια θέση στο ρόστερ του ΑΡΗ.
“Εννοείται ότι μπορώ, είναι μεν βαριά η φανέλα του ΑΡΗ, αλλά πιστεύω ότι μπορώ! Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά και να παρουσιάσω τον καλύτερο μου εαυτό στις προπονήσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη”.

Προτεινόμενα Άρθρα