Οι επιδόσεις του Μόραντ

από AllAboutARIS

Ο Ντεμέτρις Μόραντ αναμένεται να αποτελέσει την 3η μεταγραφική κίνηση του ΑΡΗ και το AllAboutARIS σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικάνου ψηλού.

Ο 25χρονος center προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, δείχνοντας έτοιμος για νέες προκλήσεις. Στην τελευταία του χρονιά με την φανέλα των Florida Gulf Coast, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της Atlantic Sun περιφέρειας, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της εβδομάδας (στις 30/01/2017). Ο Μόραντ ήταν πρώτος μπλοκέρ της περιφέρειας με 48 τάπες, δεύτερος στα καρφώματα σε όλο το NCCA με 97, κάνοντας ρεκόρ πανεπιστημίου παράλληλα στα εύστοχα δίποντα, με ποσοστό ευστοχίας 75,6%. Από εκεί και πέρα ήταν πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του με 7,9 “σκουπίδια” ανά αγώνα και τρίτος καλύτερος σκόρερ. Πρόκειται για έναν πολύ αθλητικό ψηλό, ο οποίος είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, γεγονός που τον βοήθησε σε δύο φετινά παιχνίδια να τελειώσει με 17 ριμπάουντ (κόντρα στο Τζώρτζια Σάουθερν στις 13/12/2016 και στο Τζάκσονσβιλ στις 28/01/2017 ενώ στις 09/02 έκανε ρεκόρ καριέρας στα επιθετικά ριμπάουντ, μαζεύοντας 8, στην αναμέτρηση με το Λίπσκομπ) και σε τρία να μετρήσει από 4 μπλοκ. Στα 19 από τα 34 ματς τα οποία έπαιξε φέτος (στα 33 ξεκίνησε στην βασική πεντάδα) είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο “Μιτς” -όπως είναι το προσωνύμιό του- είναι ένας ψηλός με γρήγορα πόδια και πολύ μακριά άκρα, καλός στο να παίζει πικ εν ρολ και να “βυθίζεται” με ταχύτητα μέσα στην ρακέτα, προκειμένου να τροφοδοτηθεί. Καλός αμυντικός και πολύ ικανός ριμπάουντερ. Είναι παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ και παίζει για την ομάδα. Το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι δεν είναι το δυνατό του σημείο, καθώς τελειώνει τις φάσεις με κάρφωμα τις περισσότερες φορές και ή μ’ ένα χουκ μέσα από το ζωγραφιστό. 

Τις επόμενες ημέρες, ο 25χρονος θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για να τον τσεκάρει ο Παναγιώτης Γιαννάκης (θα κάνει ένα δεκαήμερο try-out) και εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, θα φορέσει την φανέλα του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα