Βελτιωμένη στο τελευταίο φιλικό

από AllAboutARIS

Η Εθνική δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε με -32 στο Βελιγράδι, πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στους Σέρβους, αλλά τελικά ηττήθηκε (69-67) στο τελευταίο τεστ πριν το Eurobasket. Αστόχησαν στην τελευταία επίθεση Πρίντεζης-Καλάθης.

Και τώρα… Eurobasket: το τουρνουά «Ακρόπολις» ολοκληρώθηκε, τα φιλικά της Εθνικής ομάδας τελείωσαν και τώρα όλοι κοιτούν την πρεμιέρα της μεγάλης διοργάνωσης απέναντι στην Ισλανδία (31/8). Το τελευταίο τεστ ήταν καλύτερο από τα προηγούμενα. Οι Έλληνες διεθνείς πάλεψαν, πήγαν μία… επική ανατροπή, αλλά τα «έσπασαν» στο φινάλε του αγώνα και οι Σέρβοι πήραν τη νίκη.

Οι δυο ομάδες δεν άργησαν να βρουν ρυθμό στο ξεκίνημα, ενώ οι Καλάθης και Γκούντουριτς μπήκαν «κεφάτοι» (8-9, στο 4′). Οι Σέρβοι ξέφυγαν γρήγορα με +9 (10-19), αλλά μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου οι Έλληνες διεθνείς μείωσαν σε 18-21. Ο Μπογκντάνοβιτς σκόραρε για το 21-28, αλλά έναν τρίποντο του Σλούκα έδωσε φόρα στην Ελλάδα και ο Μάντζαρης ευστόχησε για το 33-32. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Σέρβους να «βγάζουν» ορισμένες όμορφες φάσεις και να προηγούνται με 35-38. 

H Eθνική ισοφάρισε γρήγορα σε 40-40, ενώ οι Σέρβοι απάντησαν γρήγορα με τον Μαριάνοβιτς να κυριαρχεί στη ρακέτα. H ελληνική ομάδα υπέστη… μπλακ-άουτ επιθετικά και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και διψήφια διαφορά (44-54).

Με τον Μπουρούση να παίρνει επιθέσεις «πάνω» του, η ελληνική ομάδα μείωσε σε 51-59, αλλά τα αμυντικά προβλήματα παρέμεναν. Έτσι, ο Μάτσβαν «εκτόξευσε» τη διαφορά (55-69, στο 36′). Ωστόσο, η Εθνική αντέδρασε με σερί 12-0 και έκανε το ματς ντέρμπι. Ο Σλούκας αστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, αλλά ούτε οι Σέρβοι κατάφεραν να ευστοχήσουν. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχασε δύο βολές, αλλά η κατοχή έμεινε σε ελληνικά χέρια. Τελικά, όμως, ούτε οι Πρίντεζης-Καλάθης κατάφεραν να δώσουν σκορ και η Σερβία νίκησε με 67-69.

Προτεινόμενα Άρθρα