"Μάχη" Ρωσίας-Σερβίας για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού

από AllAboutARIS

Η Σλοβενία περιμένει αντίπαλο στον τελικό του Eurobasket και αυτός θα προκύψει από την μεγάλη «μάχη» ανάμεσα σε Ρωσία και Σερβία (21:30, ΕΡΤ2&HD).

Φτάνουμε σιγά-σιγά στο τέλος της διαδρομής, καθώς απομένουν τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το φετινό Eurobasket. Η Σλοβενία εξασφάλισε χθες (14/9) την παρουσία της στον τελικό και πλέον μένει ένα ακόμη εισιτήριο που αναζητά κάτοχο. 

Η ομάδα που θα συνοδεύσει εκείνη του Κοκόσκοφ στον τελικό θα είναι η Ρωσία ή η Σερβία. Οι δύο ομάδες τίθενται το βράδυ της Παρασκευής (15/9, 21:30) αντιμέτωπες και η «μάχη» προμηνύεται σπουδαία. 

Πρόκειται για δύο ομάδες που είχαν βρεθεί μαζί και στον Δ’ όμιλο, όταν οι Ρώσοι είχαν νικήσει (75-72) υποχρεώνοντας τη Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη μοναδική της ήττα στο τουρνουά. Μία ήττα έχει «γνωρίσει» και η Ρωσία του Μπαζάρεβιτς, αλλά από την Λετονία. Οι δύο ομάδες έφτασαν στον ημιτελικό αποκλείοντας η μεν Σερβία την Ουγγαρία στους «16» και την Ιταλία στους «8» και η δε Ρωσία την Κροατία στους «16» και την Ελλάδα στους “8”.

Πλέον, το διακύβευμα της μεταξύς τους αναμέτρησης είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της 2ης Σεπτεμβρίου, όταν οι Ρώσοι νίκησαν τους Σέρβους στην Ulker Sports Arena.

Aξίζει να σημειωθεί πως η Σερβία έχει να βρεθεί σε τελικό από το 2009, όταν ηττήθηκε στην Πολωνία από την Ισπανία, ενώ η Ρωσία είχε παίξει σε τελικό δύο χρόνια νωρίτερα (2007) και είχε βάλει… βόμβα στην Ισπανία νικώντας τους διοργανωτές και Παγκόσμιους Πρωταθλητές και κατακτώντας το χρυσό.

Προτεινόμενα Άρθρα