Ο Άλεξ Αντετοκούμπο μίλησε στην κάμερα της Novibet AllAboutARIS TV για την προσωπική του πρόκληση στην ομάδα του ΑΡΗ, την δική του εμπειρία μέχρι στιγμής στην προετοιμασία αλλά και για τα αδέλφια του που τον στηρίζουν.
Αρχικά είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, ακόμα βρίσκουμε κάποια πράγματα από το μπασκετικό κομμάτι, είναι μία εξαιρετική εμπειρία για μένα».
Για την πρώτη του εικόνα από την ομάδα: «Σίγουρα η ομάδα θέλει δουλειά αλλά υπάρχει ταλέντο και έχουμε παίκτες που είναι υψηλού επιπέδου, όπως ο Φορμπς, ο Χάρελ. Με αυτούς μπροστά ως ομάδα μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο».
Για τον ίδιο και την πρόκληση που είναι για την καριέρα του ο ΑΡΗΣ: «Προσωπικά κάθε μέρα είμαι σαν ένα… σφουγγάρι, καθημερινά προσπαθώ να μάθω, να προσαρμοστώ στην ομάδα. Το να είσαι σε μία υψηλού επίπέδου όπως είναι ο ΑΡΗΣ Betsson έχει και μεγάλη ευθύνη, πρέπει να έρχομαι κάθε μέρα και να κάνω αυτό που πρέπει, είτε είναι για ένα λεπτό, είτε για πέντε, ειτα για κανένα. Πιστεύω πως μαζί με τον ΑΡΗ Betsson κι εγώ να γίνω καλύτερος και να μπορέσω να κάνω μία καλή καριέρα».
Για αν το έχει να αποδείξει κάτι μέσα από την παρουσία του στον ΑΡΗ: «Περισσότερο στον εαυτό μου έχω να αποδείξω κάτι. Αυτά τα χρόνια δεν έχω μάλλον το βιογραφικό από αυτό που μπορώ να κάνω Τις τελευταίες χρονιές δεν έχω το υλικό που θα ήθελα σαν παίκτης και τώρα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μένα να δείξω πως μπορώ να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο».
Για το αν ο Γιάννης ή ο Θανάσης του δίνουν κάποιες… μπασκετικές συμβουλές για την καριέρα του είπε: «Καταρχάς είμαι πολύ ευλογημένος που μπορούν τα αδέλφια μου και έρχονται σε μερικά παιχνίδια και με βλέπουν, όπως και η μητέρα μου. Γιατί ο ένας είναι σε μία…Ήπειρο, ο άλλος σε άλλη. Προφανώς ότι βλέπουν με την δική τους μπασκετική ματιά και πιστεύουν πως μπορούν να με βοηθήσουν, φυσικά και μου λένε». Αν νιώθει βάρος λόγω του… ονόματος της οικογένειας Αντετοκούνμπο: «Δεν νομίζω το βλέπω σαν μία προσωπική πρόκληση, κάθε μέρα προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου, να κοντρολάρω αυτά που μπορώ».
Για την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος και πως ένιωσε βλέποντας τα αδέλφια του να πανηγυρίζουν το μετάλλιο είπε: «Ήταν κάτι τρομερό, φυσικά για τα αδέλφια μου που δούλεψαν σκληρά τόσα καλοκαίρια, ήταν κάτι που το θέλανε πάρα πολύ. Ο Θανάσης γύρισε από τραυματισμό, ο Γιάννης από μία σεζόν που αποκλείστηκαν πιο νωρίς, ο Κώστας που είχε και αυτός θέμα με τραυματισμό αλλά έδειξε πως είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Ήμουν χαρούμενος για όλα τα παιδιά».