Μπαρτσελόνα και Βαλένθια έχουν φροντίσει να μας χαρίσουν μια απίστευτη σειρά τελικών με πολλές ανατροπές και άφθονο θέαμα. Έτσι έγινε και στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι, με τους «πορτοκαλί» να βγαίνουν τελικά νικητές από αυτή τη μάχη με σκορ 80-88, παρά την αντεπίθεση των Καταλανών και να παίρνουν προβάδισμα (2-1) στη σειρά.
Το παιχνίδι άρχισε με την Μπαρτσελόνα να είναι πιο εύστοχη στα μακρινά σουτ και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (17-15). Η Βαλένθια ωστόσο ξεκίνησε με ένα 12-0 σερί επιμέρους σκορ το δεύτερο δεκάλεπτο, «εσβησε» τη διαφορά και κατάφερε να πάρει τη διαφορά με το μέρος της μετά το πέρας των πρώτων είκοσι λεπτών της αναμέτρησης (36-40).
Οι «πορτοκαλί» μπήκαν στην τρίτη περίοδο με… σπασμένα τα φρένα. Σκόραραν 31 πόντους και επέτρεψαν μόλις 21, πράγμα που αύξησε το υπέρ τους προβάδισμα στους 14 πόντους. Το τέταρτο δεκάλεπτο ωστόσο ξεκίνησε… τελείως αντίθετα. Η Μπαρτσελόνα έκανε ένα 12-2 και επέστρεψε ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Με μόλις πέντε λεπτά να απομένουν για τη λήξη του παιχνιδιού οι Καταλανοί ισοφάρισαν το ματς, όσο η Βαλένθια δυσκολεύονταν να βρει καλάθι. Παρά την αντεπίθεση αυτή, οι «νυχτερίδες» άντεξαν την πίεση και έφυγαν νικητές από το πρώτο παιχνίδι της Βαρκελώνης.
Ακόμα ένα παιχνίδι, ακόμη ένα σόου του Ζαν Μοντέρο, ο οποίος ήταν ξανά ο κορυφαίος παίκτης των «νυχτερίδων». Για πολλοστή φορά γέμισε τον πίνακα των στατιστικών του και ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Η Βαλένθια πίσω από τον Δομινικανό γκαρντ είχε πολλούς παίκτες που ξεχώρισαν με κορυφαίους τους Σέρχιο Ντε Λαρέα (13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κάμερον Τέιλορ (13 πόντους, 4 ριμπάουντ) και Μπράξτον Κι (9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 μπλοκ).
Οι «Μπλαουγκράνα» είδαν τον Τόκο Σενγκέλια να είναι φοβερός και να είναι ο πρωταγωνιστής, σταματώντας στους 23 πόντους, τα 6 ριμπάουντ αλλά και τις 3 ασίστ. Πίσω του βρέθηκαν οι Γιαν Βέσελι (11 πόντους, 3 ριμπάουντ) και Ντάριο Μπριθουέλα (13 πόντους, 2 ριμπάουντ).