Ο ΑΡΗΣ Betsson ετοιμάζεται για το ντέρμπι της προσεχούς Τετάρτης (15/04) με τον ΠΑΟΚ με μια ξεκάθαρη ανάγκη: να ξαναβρεί το περιφερειακό του «δάγκωμα». Γιατί όσο κι αν η άμυνα και η ενέργεια θα παίξουν ρόλο, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα κριθεί και από κάτι πιο απλό, αλλά ταυτόχρονα πιο δύσκολο: ποιος θα βάλει τα μεγάλα σουτ.
Και οι δύο παίκτες που μπορούν να το κάνουν, Άντζουσιτς και Κουλμπόκα, βρίσκονται σε μια περίοδο όχι και τόσο μεγάλης επίδρασης. Ο Λιθουανός δείχνει να έχει χάσει την αποφασιστικότητα που τον χαρακτήριζε στις αρχές της σεζόν. Δεν κυνηγάει τα ίδια σουτ, δεν επιβάλλει το παιχνίδι του, και ο ΑΡΗΣ Betsson χάνει πολύτιμο spacing όταν δεν απειλεί.
Ο Άντζουσιτς, από την άλλη, έχει περάσει από το στάδιο του «σιωπηλού εκτελεστή» σε μια πιο παθητική εκδοχή του εαυτού του. Τα σουτ που κάποτε άλλαζαν μομέντουμ, τώρα δεν βγαίνουν με την ίδια ευκολία– και κυρίως, δεν εκτελούνται με την ίδια αποφασιστικότητα.
Στο ντέρμπι όμως, δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς. Ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί προσωπικότητες. Shot‑makers κι όχι απλά ρολίστες. Χρειάζεται δύο παίκτες που μπορούν να σηκώσουν τη μπάλα στα δύσκολα και να πουν «εδώ είμαι».
Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ακριβώς το είδος αγώνα που μπορεί να τους ξυπνήσει. Ένα ένα ντέρμπι που πάντα κουβαλάει ένταση, και μια ομάδα που χρειάζεται το περιφερειακό της όπλο να ξαναπυροβολήσει. Αν ο ΑΡΗΣ Betsson πάρει έστω έναν από τους δύο σε καλή βραδιά, αλλάζει επίπεδο. Αν τους πάρει και τους δύο, τότε μιλάμε για εντελώς διαφορετικό σενάριο.