Πολλά πράγματα έγιναν επίσημα γνωστά το μεσημέρι της Δευτέρας, όχι όμως και ονόματα. Οι άνθρωποι του ΑΡΗ… σεβάστηκαν τις διαδικασίες και άφησαν τις ανακοινώσεις για τα επόμενα 24ωρα, παρά την ύπαρξη συμφωνιών. Ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε για το πλάνο του και τη φιλοσοφία του, δίνοντας απάντηση που ουσιαστικά περιέγραψε τι ρόστερ θέλει να χτίσει:
«Γενικά εγώ ως προπονητής προσαρμόζομαι. Ανάλογα με τους παίκτες που έχω, προσαρμόζομαι. Ανάλογα με τι έχω μπροστά μου, προσαρμόζομαι. Σίγουρα πολλές φορές θες να πάρεις κάποιους παίκτες. Άλλοι έρχονται, άλλοι δεν έρχονται, οπότε πρέπει να είσαι ευέλικτος και πρέπει να προσαρμόζεις το πλάνο σου. Σίγουρα κάτι που θέλω και χαρακτηρίζει και τις τάσεις της εποχής είναι η αθλητικότητα, είναι οι παίκτες που παίζουν και στις δύο μεριές του γηπέδου, είναι η ομαδικότητα, είναι η νοοτροπία του νικητή. Μια μια ομάδα που θα παίζει με πολύ μεγάλη ενέργεια. Βλέπουμε ότι το μπάσκετ εξελίσσεται, αλλάζει και πλέον οι ομάδες δεν παίζουν και συστήματα. Παίζουν απλώς ένα pick and roll και ανάλογα τι γίνει. Βλέπουμε ότι πάει πάρα πολύ στην αθλητικότητα και λιγότερο στο IQ. Δηλαδή πλέον αν δεν είσαι αθλητής δεν μπορείς να ακολουθήσει τις τάσεις του σημερινού μπάσκετ. Βλέπουμε ότι στο μπάσκετ συνεχώς έρχονται ερεθίσματα από την Αμερική, από το NBA. Ένα μπάσκετ με μεγάλο physicality, αθλητικότητα, που σίγουρα άμα το παντρέψεις και με IQ και με παιδιά που γνωρίζουνε το μπάσκετ και έχουν εμπειρία θα είναι κάτι πολύ ωραίο»
Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται οι πρώτες φετινές συμφωνίες να γίνουν… υπογραφές και ανακοινώσεις, όπως έχει προγραμματίσει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ και θέλει να το κάνει χωρίς καμία βιασύνη.