Σε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ της Euroleague και του ΝΒΑ προχώρησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκφράζοντας την άποψη ότι η ευρωπαϊκή διοργάνωση παρουσιάζει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Ο πολύπειρος Σέρβος τεχνικός, απαντώντας στο ερώτημα για το ποιο πρωτάθλημα είναι πιο απαιτητικό, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Euroleague. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα είναι σαφώς πιο δύσκολη από την αντίστοιχη της Αμερικής.
Επιπλέον, ο Ομπράντοβιτς στάθηκε στην τεράστια καταπόνηση που υφίστανται οι αθλητές που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές ομάδες, υπογραμμίζοντας την επιβάρυνση που συνεπάγεται το πρόγραμμα και η ένταση των αγώνων.
«Οι παίκτες είναι εξαντλημένοι . Από πολλές απόψεις, η EuroLeague είναι πιο δύσκολη από το NBA. Έχουν μόνο αυτή τη μία διοργάνωση, ενώ εμείς έχουμε αρκετές: EuroLeague, Αδριατική Λίγκα, Κύπελλο, SuperLeague… Οι παίκτες δεν έχουν καν χρόνο να αναρρώσουν, κάτι που οδηγεί σε τραυματισμούς»
«Πρέπει να συζητήσουμε το πρόγραμμα . Δεν ξέρω πού οδηγεί όλο αυτό και πώς θα επηρεάσει τους τραυματισμούς. Απλώς μιλάω για το πρόγραμμα. Αύριο έχουμε προπόνηση, η οποία δεν θα είναι στην πραγματικότητα προπόνηση, και αυτό το Σαββατοκύριακο αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που θα είναι πλήρως προετοιμασμένος. Η διαφορά στην ποιότητα δεν αμφισβητείται, αλλά το κίνητρο …».
Πηγή: sportal.gr