Eύκολα ο Παναθηναϊκός την Μύκονο, μετά τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα (vid)

Νίκη μετά το σοκ για τον Παναθηναϊκό… Δύο μέρες μετά τον πολύ οδυνηρό αποκλεισμό από το Final Four, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κλήθηκε να ανασυνταχθεί και κέρδισε εύκολα 99-75 τη Μύκονο, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα playoffs του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν ορεξάτοι παρά τη φορτισμένη ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 31-9 και ουσιαστικά «καθάρισαν» από νωρίς τη νίκη, ξεσπώντας απέναντι στους ανήμπορους να αντιδράσουν Κυκλαδίτες, που γνώρισαν εύκολη ήττα στην πρώτη τους παρουσία στα playoffs.

Κορυφαίος των νικητών με 22 πόντους ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, που πήρε αρκετό χρόνο μετά από καιρό, ενώ 15 πόντους είχαν οι Βασίλης Τολιόπουλος και Μάριους Γκριγκόνις. Θετικός με 11 πόντους ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Προσπάθησαν για τους φιλοξενούμενους οι Τζάστιν Μπριγκς (19 πόντοι) και Ταϊρί Άπλμπι (16 πόντοι).

Το επόμενο παιχνίδι στη Μύκονο θα λάβει χώρα την Κυριακή (17/05, 15:15), με τον Παναθηναϊκό να θέλει να τελειώσει τη σειρά και να περάσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ο νικητής διασταυρώνεται με τον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται ήδη στην τετράδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Κώστας Σλούκας, καθώς και οι Κένεθ Φαρίντ (οστικό οίδημα) και Κέντρικ Ναν (σπασμός στον αυχένα), που έμειναν εκτός εξάδας ξένων για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είναι δηλωμένος ακόμη στο εγχώριο ρόστερ ο Τζέντι Όσμαν. Ανησυχία για τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, που αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο.

Τα δεκάλεπτα: 31-9, 56-31, 82-53, 99-75

 

Νέα τραγωδία με 24χρονη που έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας
Προηγούμενο άρθρο Νέα τραγωδία με 24χρονη που έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας