Με το… καλημέρα «σφαγή» και ήττα στην Καρδίτσα

Ο ΑΡΗΣ Betsson πήγε με τρεις απουσίες στην Καρδίτσα, πάλεψε στα… ίσα για 30 λεπτά κόντρα στην Καρδίτσα αλλά οι διαιτητές που είχαν ξεκινήσει τα… φαλτσοσφυρίγματα από το δεύτερο δεκάλεπτο, δεν έβλεπαν τίποτα στο τέταρτο με αποτέλεσμα να επηρεάσουν υπέρ της έδρας και να έρθει η ήττα για τους «κίτρινους» με 91-77.

Οι διαιτητές μετά το δεύτερο δεκάλεπτο δεν έβλεπαν τα φάουλ που γίνονταν στον Τζόουνς σχεδόν σε κάθε επίθεση. «Είδαν» ανύπαρκτα φάουλ σε Πουλιανίτη, Χάρελ και δύο στον Ίνοκ που ήταν ο μοναδικός ψηλός του Καράιτσιτς. Άκουσαν δύο φορές διαμαρτυρίες από τον πάγκο του ΑΡΗ Betsson τον οποίο χρέωσαν με δύο τεχνικές ποινές. Δεν έκαναν το μεγάλο… λάθος αλλά πολλά μικρά… έξυπνα. Η Καρδίτσα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 βολές, έναντι μόλις 12 του ΑΡΗ Betsson.

Και φυσικά στο τέλος όταν η διαφορά άρχισε να αυξάνεται για την Καρδίτσα, δεν σφύριζαν τίποτα και έτσι η τελική εικόνα που μένει, λανθασμένα, είναι πως δεν επηρεάσαν τον αγώνα.

Ο ΑΡΗΣ Betsson κατέβηκε χωρίς τους τραυματίες Φόρεστερ, Κουλμπόκα και Τανούλη, με τον Καράιτσιτς να επιλέγει να ξεκινάει με Γκιουζέλη και Χάρελ μέσα στην ρακέτα για να προφυλάξει τον Ίνοκ. Με τον Φορμπς να σκοράρει και τον Γκιουζέλη να κάνει δουλειά σε άμυνα και επιθεση, οι «κίτρινοι» έκλεισαν πίσω το πρώτο δεκάλεπτο με 21-20, με τον Μπράντον Τζέφερσον να κρατάει την Καρδίτσα στον αγώνα με 4/4 τρίποντα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκινάει το «σόου» από τον Παπαπέτρου, που έχει ξεπεράσει τα ηλικιακά όρια της ΚΕΔ αλλά συνεχίζει να σφυρίζει, του Καπράνου και του Τεφτίκη, οι οποίοι στο πρώτο δεκάλεπτο σφύριζαν ότι έβλεπαν. Αλλά πλέον δεν το έκαναν ή σφύριζαν κάτι που δεν έβλεπαν. Όπως ένα φάουλ στον Πουλιανίτη όπου ο παίκτης του ΑΡΗ Betsson ούτε καν ακούμπησε τον συμπαίκτη του. Ο Τζόουνς έτρωγε… ξύλο αλλά συνέχισε να μοιράζει ασίστ και σε συνδυασμό με τον Φορμπς, οι «κίτρινοι» παρέμεινε μπροστά στο σκορ και έκλεισαν το πρώτο μέρος μπροστά με 39-42.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν εξαιρετικά στο τρίτο δεκάλεπτο μιας και προηγήθηκαν με 42-53 με τον Μήτρου Λονγκ να είναι ασταμάτητος έχοντας 11 πόντους. Βέβαια το… έργο με τους διαιτητές συνεχίστηκε, αφού έθεσαν εκτός αγώνα τον Ίνοκ με ανύπαρκτο φάουλ. Οι παίκτες του Καράιτσιτς παρά την πίεση της Καρδίτσα και τα σφυρίγματα κράτησαν το προβάδισμα με 54-61, σημείο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 7-0 για να ισοφαρίσουν σε 61-61 στο 27ο λεπτό. Ο ΑΡΗΣ Betsson πάλι πήρε προβάδισμα με 64-67, πριν το 69-69 του 30ου λεπτού. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το 73-71, σημείο όπου η κούραση, τα φάουλ και τα σφυρίγματα, έδωσαν το δικαίωμα στην Καρδίτσα να κάνει την αντεπίθεση του. Ο πάγκος του ΑΡΗ Betsson χρεώθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στο 79-73, ο Τζόουνς ήταν καθαρά εκτός αγώνα λόγω της σκληρής άμυνας των αντιπάλων. Οι γηπεδούχοι με ψυχολογία έβαλαν και δύο μεγάλα σουτ με την διαφορά να ξεφεύγει και να κλείσει στο +14 για την Καρδίτσα, με το τελικό 91-77 Τα δεκάλεπτα: 21-20, 39-42, 69-69, 91-77.

Καρδίτσα: Ουίγκινς 5, Μπράντον Τζέφερσον 21 (6), Έλις 21 (1), Κασελάκης 6, Καμπερίδης 3 (1), Χόρκλερ 14, Δίπλαρος 5 (1), Ντέμιεν Τζέφερσον 9 (1), Μάντσεν 7 (1). ΑΡΗΣ Betsson: Τζόουνς 6 (8ασ.), Φορμπς 17 (3), Γκιουζέλης 9 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Χάρελ 11 (1), Μήτρου Λονγκ 14 (2), Πουλιανίτης 2, Ίνοκ 9, Αντετοκούνμπο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ

 

Το “κιτρινόμαυρο” ζέσταμα στην Τρίπολη (pics)
Προηγούμενο άρθρο Το “κιτρινόμαυρο” ζέσταμα στην Τρίπολη (pics)
Επόμενο άρθρο Καράιτσιτς: «Δεν ήμασταν καλοί στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού» (vid)
Καράιτσιτς: «Δεν ήμασταν καλοί στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού» (vid)