Μίλιτσιτς: «Δώσαμε ψυχή στο παρκέ – Οι παίκτες μου πιστεύουν σε αυτό που χτίζουμε» (vid)

Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την Μπαχτσεσεχίρ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του ΕuroCup φανερά ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του για τρία δεκάλεπτα, ενώ σημείωσε ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος.

Αναλυτικά

«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Σίγουρα βάλαμε πολλή προσπάθεια για να τους κάνουμε να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Στο τέλος, το ταλέντο, το μέγεθος και η ποιότητα του αντιπάλου βγήκαν στην επιφάνεια, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, όταν λίγο ταρακουνηθήκαμε από τον ρυθμό του αγώνα και ήμασταν λειψοί σε επιλογές.

Αυτό είναι ένα παιχνίδι που μας δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Δώσαμε σχεδόν το μέγιστο των δυνατοτήτων μας μέσα σε αυτές τις επτά-οκτώ προπονήσεις που κάναμε. Με το ρόστερ που έχουμε, αυτό είναι περίπου το ταβάνι μας αυτή τη στιγμή. Από αυτή την άποψη, είμαι ικανοποιημένος — δεν είμαι φυσικά ικανοποιημένος που χάσαμε το παιχνίδι.

Ένα ακόμα θετικό είναι ότι είχαμε εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ελπίζω οι φίλαθλοι που επέστρεψαν να είδαν ότι παίζουμε διαφορετικό μπάσκετ — με καρδιά και με κότσια. Και αυτό, για μένα, είναι η μεγαλύτερη νίκη αυτή τη στιγμή.»

Πού κρίθηκε το παιχνίδι στο τέλος: «Σίγουρα δεν χάσαμε την επαφή μας με το καλάθι, ούτε ότι δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Υπήρξαν στιγμές που πράγματι δυσκολευτήκαμε, αλλά το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι δεν εξασφαλίσαμε τα αμυντικά ριμπάουντ σε κάποιες φάσεις. Αυτό έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους και πόντους από επιθετικά ριμπάουντ.

Στην επίθεση σκοράραμε 17 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτοί ήρθαν ουσιαστικά στα τελευταία δύο λεπτά. Οι αντίπαλοι διατήρησαν την ίδια ένταση, αλλάζοντας συνεχώς παίκτες και φέρνοντας φρέσκα κορμιά με ποιότητα. Εμείς δεν μπορέσαμε να βρούμε τις σωστές λύσεις επιθετικά, και αμυντικά είχαμε κάποια «σπασίματα» μετά από δύσκολα σουτ των αντιπάλων. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι συνολικά μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την άμυνά μας. Υπήρξαν κάποιες φάσεις με σουτ στο τέλος των επιθέσεων που κατέληξαν σε φάουλ και βολές, ενώ τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Εκεί φάνηκε και η μεγάλη τους ποιότητα.»

Για τις λίγες ασίστ που είχε η ομάδα σήμερα: «Είχαμε 39 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει σημασία ότι είχαμε μόνο 3 ή 4 ασίστ. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε, ώστε να βγάζουμε το μέγιστο από τους παίκτες μας. Φυσικά, υπήρξαν κάποιες φάσεις όπου μπορούσαμε να κινηθούμε καλύτερα με την πάσα, αλλά όταν μοιράζουμε τη μπάλα, αυτό δεν φαίνεται πάντα. Οι ασίστ, για μένα, δεν είναι πάντα ρεαλιστικό στατιστικό.

Σήμερα χάσαμε σχεδόν 20 τρίποντα — όχι όλα μετά από ντρίμπλα, ίσως 6-7 ήταν τέτοια, αλλά τα υπόλοιπα 15 θα ήταν ασίστ αν έμπαιναν. Και ήταν καλές επιλογές σουτ. Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη και κακές αναγνώσεις, αλλά παίξαμε σύμφωνα με το πλάνο του αγώνα. Και θα δείτε, στα επόμενα παιχνίδια, όταν αρχίσουμε να βάζουμε τα σουτ, θα φανούν και οι ασίστ. Γιατί και σήμερα υπήρχαν φάσεις με 4-5 πάσες πριν το σουτ — απλώς δεν μπήκαν, και αυτό δεν φαίνεται στα νούμερα.»

Για το ότι τον χειροκρότησε ο κόσμος στο τέλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το ακούω αυτό από εσάς, γιατί μέσα στο γήπεδο είμαι στη «ζώνη» μου — δεν ακούω πολλά, δεν βλέπω τίποτα έξω από το παρκέ. Δουλεύω σκληρά και οι παίκτες μου το ίδιο, ώστε να κερδίσουμε την εκτίμηση του κόσμου, να δουν ότι παίζουμε σκληρά. Παίξαμε δυνατά απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του EuroCup. Παίξαμε πραγματικά σκληρά, δώσαμε τη μπάλα, την ψυχή μας, και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να ζητήσω από τους παίκτες μου.

Αν δώσουμε το 100%, κι απόψε πιστεύω ότι ήμασταν πολύ κοντά σε αυτό, τότε μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος. Όταν μπήκα στα αποδυτήρια, μπορούσαμε όλοι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να πούμε ότι δώσαμε ό,τι είχαμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το μέτρο για το αν παίξαμε καλά ή όχι. Νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλο — πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που το κάνουμε: για τον κόσμο μας, για τους φιλάθλους μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.»

Για το τι άλλαξε στη νοοτροπία της ομάδας: «Τους κάνω να πιστέψουν σε αυτό που χτίζουμε — και πράγματι το πιστεύουν. Έχουμε ρίξει πολλή δουλειά τακτικά για να αλλάξουμε την άμυνά μας. Παράλληλα, αλλάζουμε σιγά σιγά και την επίθεση, όπως είπα και πριν, ώστε να βάζουμε τους παίκτες στις θέσεις όπου μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αρχίζει να νιώθει πως η αμυντική μας τακτική μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι καλό, να μας φέρει σε θέσεις ώστε να κερδίζουμε παιχνίδια. Σήμερα δεν τα καταφέραμε, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, ελπίζω να βρούμε κι άλλες λύσεις για να βελτιώσουμε την ομάδα τακτικά, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας — έχουμε κάνει μόλις επτά ή οκτώ προπονήσεις, και ανάμεσα στα παιχνίδια προπονούμαστε πολύ σκληρά. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες, αλλά είναι απόλυτα αφοσιωμένοι και θέλουν να βελτιωθούν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό: θέλουν να γίνουν καλύτεροι. Ακούν αυτά που τους ζητάω και αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Αυτή είναι η διαφορά.»

 

Πανσερραϊκός: Οδεύει προς Τοντέλα ο Μπάτσι, πλησιάζει ο Σαραγόσα
Προηγούμενο άρθρο Πανσερραϊκός: Οδεύει προς Τοντέλα ο Μπάτσι, πλησιάζει ο Σαραγόσα
Επόμενο άρθρο Εθνική: Χωρίς προβλήματα η προπόνηση εν όψει Σκωτίας
Εθνική: Χωρίς προβλήματα η προπόνηση εν όψει Σκωτίας