Νίκες για Ισπανία και Ουκρανία, αντίπαλοι της Εθνικής στην 2η φάση

Επιβλητικές ήταν Ισπανία και Ουκρανία στους αγώνες της 5ης μέρας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027, με την πρώτη να κάνει το 5/5 και να βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στο Κατάρ, ενώ η δεύτερη προκρίθηκε στη δεύτερη προκριματική φάση, έχοντας μάλιστα πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση του γκρουπ.

Η «Φούρια Ρόχα» συνέτριψε στη Μαδρίτη με 109-81 τη Δανία, η οποία με 0-5 έχει ήδη αποκλειστεί. Ο Πιέρ Οριόλα έκανε το ματς της… ζωής του με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο μοναδικός NBAer του ρόστερ, Ούγκο Γκονθάλεθ, είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Στο έτερο παιχνίδι του γκρουπ, η Ουκρανία επικράτησε της Γεωργίας με 95-76 στη Ρίγα. Στο 3-2 πλέον οι νικητές, με το σύνολο του Αλεξάνταρ Τζίκιτς να υποχωρεί στο 2-3, αλλά να έχει περάσει έτσι κι αλλιώς στη δεύτερη φάση. Ο Σβι Μίχαλιουκ ήταν σε τρομερή βραδιά με 28 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 μπλοκ. Από τη μεριά των φιλοξενούμενων, ο Μαρκίς Ριντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, χωρίς όμως να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Ο Τόκο Σενγκέλια ακολούθησε με 13 πόντους, ενώ ο Γκόγκα Μπιτάτζε «άγγιξε» το double-double (8 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Τέλος ο Βίτορ Περέιρα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Ποιος θα τον αντικαταστήσει
Προηγούμενο άρθρο Τέλος ο Βίτορ Περέιρα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Ποιος θα τον αντικαταστήσει