Πάλεψε ο ΑΡΗΣ Betsson για 30 λεπτά αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα της Μπαχτσεσεχίρ

Ο ΑΡΗΣ Betsson έβαλε δύσκολα στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup, την Μπαχτσεσεχίρ και για 30 λεπτά είχε τον αγώνα εκεί που ήθελε και το προβάδισμα. Αλλά στο τέλος ένα κακό τετράλεπτο των «κιτρίνων» έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα 15-0 σερί, δείγμα της ποιότητας τους και να κερδίσουν με 86-76.

O ΑΡΗΣ Betsson παρουσιάστηκε για έναν ακόμα φανερά βελτιωμένος και έτοιμος να κοντράρει στα… ίσα ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Eurocup. Καταρχήν αμυντικά οι «κίτρινοι» από την αρχή έδειξαν ενέργεια κα συνέπεια, ο Χάρελ «εξαφάνισε» τον Φλιν και ταυτόχρονο δημιούτγησε μεγάλο πρόβλημα στην τουρκική ομάδα. Περιφερειακά ο ΆΡΗΣ Betsson άσκησε μεγάλη πίεση και τα περισσότερα σουτ των Τούρκων ήταν υπό κακές προυποθέσεις. Επιθετικά οι παίκτες του Μίλιτσιτς λειτούργησαν περισσότερο με το ατομικό ταλέντο και όχι ως ομάδα, κάτι που φαίνονταν από τις… τρεις ασίστ του πρώτου μέρους. Βέβαια οι «κίτρινοι» ήταν μπροστά στο σκορ αλλά κάποια στιγμή δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό. Το κακό διάστημα ήρθε στην τέταρτη περίοδο όπου για πέντε λεπτά δεν υπήρχε συνοψή στην άμυνα με ανισορροπίες αλλά και πρόβλημα στην επίθεση. Εκεί φάνηκε η ποιότητα της Μπαχτσεσεχίρ, η οποία έκανε ένα σερί 15-0 για να φτάσει στην νίκη με 86-76.

Ο Χάρελ ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ Betsson αφού αμυντικά… έσβησε τον Φλιν, επιθετικά δεν είχε λογικά την απαραίτητη ενέργεια. Τζόουνς και Μήτρου Λονγκ δεν μπήκαν τόσο πολύ στον ρόλο του οργανωτή, περισσότερο του εκτελεστή ενώ ο Κουλμπόκα είχε ένα καλό διάστημα χωρίς συνέχεια. Ίνοκ και Φόρεστερ έδωσαν «μάχες» ενώ θετικός στο ντεμπούτο του ο Νουά. «Παραφωνία» ο Φορμπς ο οποίος αμυντικά άφηνε κενά ενώ επιθετικά δεν… υπήρχε έχοντας συνολικά 1 πόντο με μόλις 0/2 τρίποντα.

Οι «κίτρινοι» από την αρχή έδειξαν τις διαθέσεις του αμυντικά και μπόρεσαν να έχουν τον έλεγχο και το προβάδισμα στον αγώνα, χάρη στους πόντους του Κουλμπόα, η διαφορά έφτασε στους 9 πόντους (21-12) στο 8ο λεπτό. Η Μπαχτσεσεχίρ απάντησε και μείωσε σε 25-23, με τον αγώνα να γίνεται ντέρμπι, ενώ οι Τούρκοι προηγήθηκαν και με 37-38.

Ο ΑΡΗΣ Betsson έκλεισε μπροστά το πρώτο μέρος με 39-38 και φάνηκε αποφασισμένος να παλέψει. Αυτό έγινε στην τρίτη περίοδο όπου οι «κίτρινοι» είχαν το προβάδισμα αλλά δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Μετά από φάουλ σε τρίποντο του Χάρελ και τεχνική ποινή στον πάγκο της Μπαχτσεσεχίρ, οι «κίτρινοι» έκλεισαν προηγούμενοι την τρίτη περίοδο με 59-57. Ο Τζόουνς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έκανε με τρίποντο το 62-57 και το Αλεξάνδρειο πήρε… φωτιά.

Αλλά εκεί ήρθε το «black out» για την ομάδα του ΑΡΗ Betsson η οποία για τα επόμενα πέντε λεπτά ήταν εκτός κλίματος, εκτός ρυθμού. Η Μπαχτσεσεχίρ απάντησε με ένα σερί 15-0 και μετέτρεψε το 62-57 σε 62-72 στο 35ο λεπτό, με τους παίκτες του Μϊλιτσιτς να μην μπορούν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης.

Οι διαιτητές: Ντιφαλά, Τραβίτσκι, Μπάλακ

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 39-38, 59-57, 76-86

ΑΡΗΣ Betsson (Μίλιτσιτς): Μήτρου-Λονγκ 15 (2), Τζόουνς 16 (1), Νουά 9 (1), Φορμπς 1, Μερκβιλάτζε, Φόρεστερ 7, Πουλιανίτης 2, Μποχωρίδης 1, Ίνοκ 4, Χάρελ 10 (2), Κουλμπόκα 11 (1)

Μπαχτσεσεχίρ (Μπάρατς): Χόμσλι 7, Κοπρίβιτσα 8, Μίτσελ 16 (2), Φλιν 13 (1), Πονίτκα 13, Κάβανο 14 (1), Γουίλιαμς 8 (5ρ), Σιπάχι, Χέιλ 7 (1)

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 

Όμιλος ΑΡΗ: H Σλασκ φόρτσαρε στο τέλος και “λύγισε” το Αμβούργο
Προηγούμενο άρθρο Όμιλος ΑΡΗ: H Σλασκ φόρτσαρε στο τέλος και “λύγισε” το Αμβούργο
Επόμενο άρθρο Μίλιτσιτς: «Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από το σημερινό παιχνίδι»
Μίλιτσιτς: «Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από το σημερινό παιχνίδι»