Σε φινάλε θρίλερ, η ΑΕΚ -πριν αντιμετωπίσει τον ΑΡΗ- επικράτησε δύσκολα με 95-93 της Βίλπας στη Sunel Arena για την πρεμιέρα του BCL.
Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα φλέρταρε με μεγάλο κάζο παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα και είδε τους πρωταθλητές Φινλανδίας να προηγούνται με τρεις στο τελευταίο λεπτό. Όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Φρανκ Μπάρτλεϊ και ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Τομά Ερτέλ στο 1,5” έφεραν τη μεγάλη ανατροπή.
Κορυφαίος ο MVP της περσινής διοργάνωσης με 27 πόντους, ακολούθησε ο Γάλλος πλέι μέικερ με 9 πόντους και 6 ασίστ. Στους 12 ο Λάντερς Νόλεϊ και στους 14 ο Νέλι Τζόζεφ. Ελαφρυντικό οι απουσίες Γουίλιαμς, Μπράουν και Φίζελ. Ασταμάτητος για την Βίλπας ο Λέλαντ Γουόκερ με 28 πόντους και 7 ασίστ, αλλά άστοχος σε τρίποντο στο τέλος.