Συζητάει με Κεμ Μπιρτς ο ΑΡΗΣ!

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει με φόρα το μεταγραφικό του πλάνο και οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βάλει στο στόχαστρο έναν παίκτη με βαρύ βιογραφικό: τον Κεμ Μπιρτς της Φενέρμπαχτσε. Οι συζητήσεις, μάλιστα, φαίνεται πως έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε η υπόθεση να θεωρείται ανοιχτή και απολύτως ρεαλιστική, καθώς ο Καναδός σέντερ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο Μπιρτς, που χθες παρουσιαζόταν ως… κλεισμένος από τον ΠΑΟΚ, δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Έχει περάσει από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016–17, όντας τότε συμπαίκτης του Βασίλη Σπανούλη — γεγονός που προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεδομένου ότι ο Kill Bill είναι πλέον ο νέος προπονητής του ΑΡΗ.

Στη Φενέρμπαχτσε ο Μπιρτς ξεκίνησε τη χρονιά ως παίκτης πάγκου, όμως στα Playoffs απέναντι στη Ζαλγκίρις εξελίχθηκε σε κομβικό κομμάτι του rotation του Γιασικεβίτσιους. Στη δεύτερη σεζόν του στην τουρκική ομάδα μέτρησε 4 πόντους και 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, συμβάλλοντας στην πορεία προς την κατάκτηση της EuroLeague την προηγούμενη χρονιά.

Πριν από την ευρωπαϊκή του διαδρομή, ο 31χρονος σέντερ πέρασε έξι χρόνια στο ΝΒΑ με Ορλάντο Μάτζικ και Τορόντο Ράπτορς, καταγράφοντας συνολικά 282 συμμετοχές — εμπειρία που ανεβάζει σημαντικά το ταβάνι του.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής (05/06)
Προηγούμενο άρθρο Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής (05/06)
Επόμενο άρθρο Τσαλτίδης: «Πλησιάζουν στον ΑΡΗ Μοκόκα, Ντιμιτρίεβιτς και το δείπνο Σπανούλη-Τζέιμς» (vid)
Τσαλτίδης: «Πλησιάζουν στον ΑΡΗ Μοκόκα, Ντιμιτρίεβιτς και το δείπνο Σπανούλη-Τζέιμς» (vid)