Προπονητής Ιράν: «Η Ισπανία κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ με νατουραλιζέ τον Μπράουν, φέτος δεν τον είχε»

Με αφορμή τον αποκλεισμό της Ισπανίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Χακάν Ντεμίρ έριξε το… καρφί του.

Ο Τούρκος προπονητής του Ιράν άφησε αιχμές για τη «φούρια ρόχα», λέγοντας πως πέρυσι κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ χάρη στον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος αγωνίστηκε ως νατουραλιζέ στη διοργάνωση.

Ωστόσο, φέτος δεν είχε στη διάθεσή της τον γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και γι’ αυτό απέτυχε. Μάλιστα, ο Ντεμίρ τόνισε πως η FIBA θα πρέπει να απαγορεύσει τη χρήση νατουραλιζέ παικτών.

«Θα πρέπει η FIBA να πάρει την απόφαση να απαγορεύσει του νατουραλιζέ. Υπάρχουν αρκετοί προπονητές από διάφορες χώρες που έχουν εκφράσει τα παράπονά τους γι’ αυτή την κατάσταση. Πως μπορούμε να πούμε ότι είναι δίκαιη μία τέτοια διοργάνωση; Δεν το νομίζω. Η FIBA μπορεί να αποφασίσει και να μην επιτρέψει άλλο τους νατουραλιζέ. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Ο καθένας θα πρέπει να παίζει με τους γηγενείς παίκτες ή τουλάχιστον με παίκτες που έχουν ρίζες από τη χώρα», δήλωσε αρχικά ο Χακάν Ντεμίρ και πρόσθεσε:

«Όταν κάνεις έναν παίκτη νατουραλιζέ, το κάνεις για να κρύψεις τις ελλείψεις που έχει το μπάσκετ της χώρας σου. Φυσικά και ένας παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πέρυσι, η Ισπανία πήρε το Ευρωμπάσκετ επειδή έκανε νατουραλιζέ έναν γκαρντ. Φέτος δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα, γιατί δεν ήταν στη διάθεσή τους».

Οσιμέν: Ο Ντε Λαουρέντις… τρολάρει τους Σαουδάραβες!
Προηγούμενο άρθρο Οσιμέν: Ο Ντε Λαουρέντις… τρολάρει τους Σαουδάραβες!
Επόμενο άρθρο Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα συνεχίσει την καριέρα του στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα συνεχίσει την καριέρα του στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας

Ακολουθήστε το AllAboutARIS στα social media, για να είστε πάντα… μέσα στα γεγονότα που αφορούν τον ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα!

AllAbout... Facebook

AllAbout... Instagram

AllAbout... YouTube

AllAbout... X

AllAbout... Tik Tok

Ακολουθήστε μας στο... Google News