Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο φάσεις με απόσταση δύο χρόνων, με κοινό σημείο αναφοράς τον ΑΡΗ αλλά αμφότερες εις βάρος των “κιτιρνόμαυρων”.

Το πέναλτι που κέρδισε χθες ο Ατρόμητος έφερε στο μυαλό αρκετών εκείνη την αξιομνημόνευτη έξοδο του Αθανασιάδη σε ένα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ προ διετίας, πάλι στην Αθήνα, με τον Έλληνα κίπερ να βγαίνει με το γόνατο και να… μαζεύει τον Φαμπιάνο!

Τότε οι Θεσσαλονικείς φώναζαν για πέναλτι πάνω στον Βραζιλιάνο… Προς έκπληξή τους όμως όχι μόνο δεν δόθηκε αλλά βγήκε ολόκληρος πρόεδρος της ΕΠΟ – ο κ. Μπαλτάκος- και προσπάθησε με τοποθέτησή του να δικαιολογήσει τον λόγο που δεν δόθηκε η παράβαση.

Δύο χρόνια μετά ο Κουέστα δεδομένα κάνει λάθος εκτίμηση της φάσης αλλά ο Μίρχολ στήνεται ξεκάθαρα στον… διάδρομο που έχει πάρει ο αρχηγός του ΑΡΗ, με στόχο να κερδίσει το πέναλτι. Δεν διεκδικεί τη μπάλα με πιο απλά λόγια. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο διαιτητής δίνει δίχως δέύτερη σκέψη την παράβαση εις βάρος του ΑΡΗ και εκ του αποτελέσματος του στέρησε τη νίκη. Για να μην ξεχνάμε και το πλάγιο που δόθηκε λανθασμένα υπέρ του Ατρομήτου στιγμές νωρίτερα.

Το συμπέρασμα είναι ότι πέναλτι όπως το χθεσινό δεν θα ήταν σίγουρα ποτέ εις βάρος άλλων ομάδων. Πάντα όμως θα δίνεται εις βάρος του ΑΡΗ ή θα… πνίγεται εάν οι ρόλοι αντιστραφούν.

Προτεινόμενα Άρθρα