Το “μπλόκο” της διαιτησίας αλλά… και της επίθεσης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο τακτικός προσανατολισμός του ΑΡΗ στο ντέρμπι του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ήταν συγκεκριμένος. Παρά την το λάθος στο γκολ που έφερε την ήττα, παρά τη διαιτησία του Μανούχου, κατά το ήμισυ έβγαλε το πλάνο του μέσα στο γήπεδο.

Η ομάδα του Μάντζιου μπλόκαρε επιθετικά τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως το παιχνίδι του από τον άξονα με τους Τζέγκο-Σάσα και τη δουλειά του Εντιαγέ σε περισσότερα μέτρα. Για αυτό και τον οδήγησε σε μακρινές μπάλες και γεμίσματα, που πέραν ενός γκολ-οφσάιντ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εκείνη η φάση και το φάουλ του Λόπεζ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, αξιοποιώντας μόνο το καλό τους ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος με το δοκάρι και εν συνεχεία το λάθος στο κόρνερ που “έφερε” το γκολ του Σισέ.

Εκεί που υστέρησε ο ΑΡΗΣ σημαντικά ήταν στην επίθεση, για αυτό έκανε και τη μισή δουλειά. Το γεγονός ότι έκανε την πρώτη του τελική στο 71′ είναι ενδεικτικό…

Η ομάδα είχε τις προϋποθέσεις μέχρι το 25′ αλλά και μετά το 60′ όταν έγιναν οι αλλαγές του Μάντζιου και πήρε μέτρα στο γήπεδο.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έδωσε τον χώρο αλλά ο ΑΡΗΣ δεν ήταν λειτουργικός στο τρανζίσιον και του έλειψαν οι σωστές αποφάσεις μπροστά. Το ίδιο έγινε και μετά το 60′ σε διαφορετικές συνθήκες παιχνιδιού. Οι “κιτρινόμαυροι” κυκλοφόρησαν τη μπάλα ανάμεσα στις γραμμές του Ολυμπιακού αλλά το ζήτημα ήταν η αποτελεσματικότητα στις επιλογές τους.

Εάν ο Μανούχος έδινε ένα από τα τρία πέναλτι που έγιναν στο πρώτο μέρος, τώρα μπορεί να μιλούσαμε διαφορετικά. Η αναποτελεσματικότητα όμως του ΑΡΗ επιθετικά, είναι ένα ζήτημα που σίγουρα απασχολεί αφού ήρθε σε συνθήκες αγώνα που τον ευνοούν…

Προτεινόμενα Άρθρα