Έκανε το ντέρμπι με την Παρί… περίπατο η Άρσεναλ

από AllAboutARIS

Μπορεί να ήταν το ντέρμπι της βραδιάς, όμως μόνο με τέτοιο δεν το έκανε να μοιάζει η Άρσεναλ! Η ομαδάρα του Μικέλ Αρτέτα νίκησε άνετα 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Champions League, φτάνοντας τους 4 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές.
Από την άλλη, ο γαλλικός σύλλογος, που νίκησε από… τύχη την προηγούμενη ομάδα μετά από τραγικό λάθος του πορτιέρε της Τζιρόνα, Πάουλο Γκασανίγκα, προβλημάτισε και αυτή την εβδομάδα με την απόδοσή της και έμεινε στους 3 βαθμούς, χωρίς να απειλήσει ιδαίτερα το «στιβαρό» σύνολο του Αρτέτα.
Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 20ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Λεάντρο Τροσάρ, ο Κάι Χάβερτς πήδηξε ψηλότερα από τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, τον νίκησε και έκανε το 1-0 με κεφαλία, συνεχίζοντας την εξαιρετική περίοδο που διανύει. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο ματς που σκοράρει ο Γερμανός επιθετικός, μετά από αυτά κόντρα σε Μπόλτον (Κύπελλο) και Λέστερ (Premier League).

To δεύτερο γκολ δεν είχε τόση ποιότητα όση το πρώτο, αλλά μάλλον περισσότερη τύχη. Ο Μπουκάγιο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ στα δεξιά της περιοχής και αρκετά μακριά και πλάγια. Ο Άγγλος εξτρέμ έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ, η μπάλα πέρασε χωρίς να την ακουμπήσει κανείς από αυτούς που τη διεκδίκησαν και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Σάκα να πιστώνεται ένα… ανέλπιστο γκολ.

Από εκεί και πέρα, η Άρσεναλ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Η ομάδα του Αρτέτα «έσβησε» το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα να πάρει άκοπα το τρίποντο παρά την υψηλή ποιότητα της Παρί. Επόμενο ματς για τους «κανονιέρηδες» κόντρα στη Σαχτάρ, ενώ οι Γάλλοι θα υποδεχθούν την Αϊντχόφεν.
Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια – Καλαφιόρι, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τίμπερ (46′ Κίβιορ) – Ράις, Πάρτεϊ (64′ Μερίνο), Μαρτινέλι, Σάκα – Τροσάρ (74′ Ζεσούς), Χάβερτς.
Παρί Σεν Ζερμέν (Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μέντες, Μαρκίνιος, Πάτσο – Βιτίνια (64′ Φαμπιάν Ρουίθ), Ζαΐρ-Εμερί, Νέβες – Ντουέ (64′ Κολό Μουανί), Μπαρκολά, Λι.

Προτεινόμενα Άρθρα