Αρβανίτης: “Ας κάνει επιτέλους η δικαιοσύνη σωστά τη δουλειά της!”

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε στον Libero 107,4 FM και την εκπομπή Pressing, με αφορμή τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου φίλου της ομάδας Αλκιβιάδη.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για την συνάντηση με τις αρμόδιες αρχές: «Στείλαμε επιστολή και περιμένουμε απάντηση για να πάμε να μιλήσουμε για όλα αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια».

Για το πώς βιώνει την κατάσταση μετά το περιστατικό: «Από το πρωί είμαστε όλοι χάλια, άρρωστοι με αυτό που συνέβη. Ένα γεγονός απαράδεκτο, ντροπή για τον πολιτισμό μας, για την πόλη και την χώρα μας. Όλος ο λαός της Θεσσαλονίκης να το κοιτάξει και να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να σταματήσει αυτό ο κύκλος αίματος που τα τελευταία χρόνια υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μας. Δεν αφορά σε ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Αφορά όλους τους συλλόγους και τρέμω στην ιδέα ότι παιδιά των ακαδημιών όλων των ομάδων που τελειώνουν τις προπονήσεις του και βαίνουν με τα ρούχα τον ομάδων τους. Να φοβόμαστε αν θα γυρίσουμε σπίτι τους. Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλης της πόλης».

Είπε ακόμη: «Τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει η κατάσταση. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα η ελληνική πολιτεία. Με τους θεσμούς της, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη, Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις».

Και συμπλήρωσε: «Στην περίπτωση του Τόσκο και σκοτώθηκε, δολοφονήθηκε και όλοι όσοι εμπλέκονταν είναι έξω, φυσικό είναι να υπάρχει στον κόσμο μία αμφισβήτηση όλων αυτών των αποφάσεων. Αυτό λέω κι εγώ Θα πρέπει να σταματήσει. Η δικαιοσύνη αυστηρά να κλείσει τα θέματα αυτά, όταν πρόκειται για τέτοιου είδους δολοφονικές επιθέσεις. Η μόνο η λύση αυτό που προβλέπει ο νόμος για μια δολοφονία. Ισόβια. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την δολοφονική επίθεση».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Από τα σχολεία, το σπίτι και τις οικογένειες πρέπει να λυθούν όλα αυτά. Κι εμείς ως σύλλογος θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Η μόνη λύση είναι τιμωρία παραδειγματική. Από εκεί και πέρα να μάθουν όλοι τι σημαίνουν όλα αυτά που υπηρετούμε. Κοινωνικοποίηση και συντροφικότητα».

Για την κίνηση του Ηρακλή με το σήμα του: «Μίλησα με τον πρόεδρο, τον Φώτη Θέο. Ήταν μία πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία, στη σωστή κατεύθυνση κι έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Κι αυτός είναι και ο ρόλος των παραγόντων, των ομάδων που έχουν κόσμο πίσω τους. Ελπίζω να είναι το τελευταίο θύμα της κατάστασης που ζούμε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια».

Προτεινόμενα Άρθρα