Αυτά που έχασε και αυτά που δεν έχει… ακόμα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που θα δημιουργήσει η ΑΕΚ αλλά και τις δυσκοίες που ενδεχομένως να δημιουργήσει ο ίδιος στον εαυτό του.

Το σχεδόν τέλειο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ανύψωσε τοι ηθικό της ομάδας αλλά δεν αναίρεσε τις αδυναμίες, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητά της και κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα των οποίων η απόδοση προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύνολο.

Το short story του χθεσινού αγώνα είναι ότι ο ΑΡΗΣ πέτυχε αυτό που ήθελε αναλστακτικά.Μπλόκαρε τον άξονα της ΑΕΚ- αποτελεσματικοί οι Ζουλ και Τζούρασεκ- όπως και τοιν Ελιάνσον και δεν της έδωσε δικαιώματα στο δικό του μισό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως το λάθος του Σουλεϊμάνοφ. Την οδήγησε στο σετ παιχνίδι, εκεί δυσκολεύτηκε και η ομάδα του Μάντζιου απειλήθηκε λιγότερο απ’;o το φυσιολογικό με μία ομάδα όπως η Ένωση.

Μετά τη μισή δουλειά στα μετόπισθεν, το θέμα ήταν ο ΑΡΗΣ να βρει στιγμές και να τις αξιοποιεί. Το έκανε μέχρι τις φάσεις που δημιούργησε αλλά δεν ήταν εύστοχος. Και όταν παίζεις με μία ομάδα που έχει συχνότητα στο σκοράρισμα, γνωρίζεις πριν το παιχνίδι ότι πρέπει να βρεις γκολ για να πάρεις αποτέλεσμα και ειδικά στην έδρα της.

Το γκολ του Βίντα είναι μία από τις ελάχιστες στιγμές που η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της και το πλήρωσε. Το ένα από τα δύο σημεία αναφοράς μαζί με τη φάση του Μορόν ο οποίος εξελίχθηκε σε μοιραίο. Δεν μπορείς όμως να τον κατηγορήσεις ακόμα και στη μέτρια μέρα του, όταν παλεύει μόνος και δεν παίρνει βοήθειες από τα εξτρέμ τα οποία ήταν πρόβλημα για τον ΑΡΗ.

Πλην του κορυφαίου Παναγίδη, οι υπόλοιποι δεν προσέφεραν σε εκτέλεση ή δημιουργία. Ο… καταστροφέας Ζουλ είχε μαζί με τον Φαμπιάνο από οκτώ πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Οντουμπάζιο πάτησε στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του γηπέδου (8). Και αυτό λέει πολλά για τη δουλειά που… δεν γίνεται από του μεσοεπιθετικούς.

Φάνηκαν όσα δεν έχει… ακόμα

Και εδώ “κολλάει” το μεταγραφικό που βγήκε ξανά στην επιφάνεια χθες. Διότι όταν κάποιοι από τους βασικούς του δεν απέδωσαν, ο Μάντζιος στερήθηκε  ουσιαστικών επιλογών από τον πάγκο. Διότι καμία αλλαγή δεν τον βοήθησε παρά μόνο με κάποιες εξάρσεις μετά το 75′ και ένα μισάωρο επιθετικής λειψανδρίας.

Ο ΑΡΗΣ είτε δεν θα έχει επιλογές σε κάποιες θέσεις είτε θα έχει… αλλά θα είναι σαν να μην έχει. Και το δεύτερο είναι το χειρότερο διότι όσο δεν αφυπνίζονται τόσο πρέπει να σκέφτεσαι ότι πρέπει να αποδεσμεύσεις κάποιους από αυτούς.

Τρία ματς… must και ενίσχυση

Το υπόλοιπο του Δεκέμβρη έχει τρία παιχνίδια με ΟΦΗ, Λαμία και Αστέρα Τρίπολης κατά σειρά, τα οποία οφείλει να πάρει πριν μπει στο πολύ δύσκολο πρώτο 20ήμερο του Γενάρη. Την ίδια στιγμή πλησιάζει η ώρα για τον ΑΡΗ να μπει στην ουσία του πράγματος και να έχει τουλάχιστον 1-2 παίκτες συμφωνημένους ως τα Χριστούγεννα. Δύσκολο εγχείρημα αλλά καλείται να το παλέψει όσο μπορεί.

Προτεινόμενα Άρθρα