«Διπλό» πρόκρισης ο Ολυμπιακός στο Μάλμε

από AllAboutARIS

Πάγωσε το Μάλμε και επιστρέφει στην Ελλάδα με άλλο ένα τρίποντο στις αποσκευές του ο κάτοχος του Conference League! Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πέρασε από τη Σουηδία με -το φτωχό βάσει ευκαιριών- 1-0, για να φτάσει τους 6 βαθμούς στη League Phase του Europa League.
Γκολ και χαμένο πέναλτι από τον «killer» Ελ Κααμπί, τρομερός ο Ζέλσον που έκανε σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα, σούπερ οι Ρέτσος, Μουζακίτης και Κοστίνια στο ανασταλτικό κομμάτι.

Την Ρέιντζερς υποδέχεται στην επόμενη ευρωπαϊκή… στροφή η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η οποία έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας μετά το κάζο με τον Λεβαδειακό και σε τρεις μέρες δοκιμάζεται στην Τρίπολη. Στους 3 πόντους έμεινε η Μάλμε, η οποία δεν κατάφερε να βρει λύσεις και απαντήσεις στο εξαιρετικό πρέσινγκ των Πειραιωτών, ολοκληρώνοντας το ματς χωρίς ουσιαστική ευκαιρία.

Εξαιρετική εκκίνηση από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Μόλις στο 3’ ο Μουζακίτης σέντραρε και ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι που πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 10ο λεπτό ο Ζέλσον άγγιξε το γκολ αλλά η σουτάρε που εξαπέλυσε από τα 20 και πλέον μέτρα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Η ατυχία χτύπησε τους «ερυθρόλευκους», με τον Ορτέγκα να αποχωρεί με τραυματισμό και τον Πιρόλα να περνά στη θέση του. Μια αλλαγή που όπως φάνηκε, πάντως, έφτιαξε ανασταλτικά τους Πειραιώτες.

Ο Μπολίν στο 12’ με ένα διαγώνιο σουτ που δεν βρήκε στόχο απείλησαν για πρώτη και μοναδική φορά στο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό τρία λεπτά μετά να έχει ευκαιρία με το πλασέ του Τσικίνιο που μπλόκαρε ο Ντάλιν. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν με πατημένο το γκάζι, είχαν φάση ένας εναντίον ενός στο 19’ αλλά Ελ Κααμπί και Ζέλσον δεν την τελείωσαν όπως θα έπρεπε. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έπνιγε με το πρέσινγκ τους Σουηδούς, δεν τους επέτρεπε να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και με άλλο ένα κλέψιμο ήρθε το δίκαιο προβάδισμα.

Ήταν το 30ό λεπτό με τον Ζέλσον να κλέβει, να αδειάζει με υπέροχη ντρίμπλα δύο αντιπάλους και να κάνει την κούρσα. Έπαιξε την κατάλληλη στιγμή κάθετα και ο Ελ Κααμπί με άψογο τελείωμα εκτέλεσε τον Ντάλιν για το 1-0. Στο 33’ ο Τσικίνιο έκανε αδύναμο πλασέ, με τους Πειραιώτες συνολικά να είναι ανώτεροι και να πηγαίνουν στο ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ.

Περισσότερα σε λίγο…

Προτεινόμενα Άρθρα