Ευκαιρία και υποχρέωση!

από Νίκος Παπαδόπουλος

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ… πράξη 2η για φέτος και με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απόψε στις 19:30 (Novibet AllAboutARIS TV LIVE, AllAboutARIS.gr, NS Prime), για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Super Leagie.

Ένα ντέρμπι που διεξάγεται κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες από εκείνες του 1ου γύρου και με τους γηπεδούχοθς να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο από πολλές απόψεις.

Η ήττα στην Τρίπολη και ο τρόπος που ήρθε βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα στις τάξεις της ομάδας, η οποία όμως βλέπει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας για να σηκώσει κεφάλι, ειδικά πριν τον κρίσιμο πρώτο αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά παραμένει η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και θέλει το “τρίποντο” για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, παράλληλα με τα οφέλη που συνοδεύουν ένα παιχνίδι όπως το αποψινό.

ΑΡΗΣ: Με τους… νέους και τον Γκαρθία στο ντέρμπι

Γεμάτη με νέα πρόσωπα αλλά και ηχηρές απουσίες είναι η αποστολή που επέλεξε ο Άκης Μάντζιος για το αποψινό ντέρμπι.

Ρόουζ και Φετφατζίδης είναι κανονικά διαθέσιμοι, παρότι έχουν λίγες προπονήσεις στα πόδια τους, ενώ παράλληλα υπάρχει ως σημείο αναφοράς και ο Μάνου Γκαρθία. Είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός συμμετέχει σε αποστολή της ομάδας μετά από σχεδόν έναν χρόνο!

Οι αλλαγές αυτές έφεραν εκτός παίκτες που μέχρι πρότινος ήταν σταθερά στο ροτέισον του προπονητή. Μενέντες, Ρουπ, είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ απουσιάζει επίσης ο τραυματίας Βερστράτε.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Χουτεσιώτης, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Jean Jules Mvondo, Doukoure, Manu Garcia, Durasek, Pardo, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Φετφατζίδης, Παναγίδης.

ΠΑΟΚ: Χωρίς τους διεθνείς αλλά… μάλλον με Ζίβκοβιτς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε ένα μετρημένο ροτέισον κόντρα στον ΟΦΗ και ξεκούρασε κάποιους παίκτες εν όψει του αποψινού αγώνα στον οποίο δεν υπολογίζει τους Σαμάτα και Εκόνγκ που συμμετέχουν στο Κόπα Άφρικα.

Από την άλλη επιστρέφει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς οπως και ο Τζίμας που αποτελεί την εναλλακτική για την κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Α.Ζίβκοβιτς, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τζίμας.

Η «ταυτότητα» του αγώνα

17η αγωνιστική Super League

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

19:30, Novasports

Διαιτητής: Σάντι Πούτρος (Δανία)

Βοηθοί: Λαρς Χάμελγκαρντ (Δανία), Ντείζ Γιουρντακούλ (Δανία)

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR:Γιόνας Χάνσεν (Δανία)

Βοηθός VAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

Προτεινόμενα Άρθρα