Η έκπληξη που έπιασε, ο Πάρντιου και… ολίγον Τσέτσιλας

από Γιάννης Παντελίδης

Δεν χρειάζεται να αναλώσουμε πολύ χώρο για την σπουδαία σημασία της νίκης του ΑΡΗ στην Τρίπολη. Δύσκολα θα περάσουν πολλοί από εκεί. Παράλληλα, κράτησε την ομάδα κοντά στα ψηλά τα πατώματα κι έσβησε μέρος της γκέλας στο Αγρίνιο. Παρεμπιπτόντως ο Παναιτωλικός μέχρι στιγμής δείχνει δυνατός.

Ένα από τα «κλειδιά» της νίκης των Κιτρινόμαυρων ήταν η έκπληξη που έπιασε. Ο καταρτισμός της ενδεκάδας. Είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνώριζαν κι ακόμη λιγότεροι εκείνοι που περίμεναν να δουν ένα 4-3-3, με εσωτερικούς μέσους δύο καθαρά επιθετικογενείς και δημιουργικούς παίκτες. Τον Μάνου και τον Ματέο. Ποιοτικοί και με τρεξίματα και οι δύο ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Τόσο δηλαδή, όσο χρειάστηκε για να πάρει ο ΑΡΗΣ μία νίκη, που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και επαγγελματική.

Βέβαια, δεν γίνεται όλη τη σεζόν να πας έτσι. Με μακιγιάρισμα και «βάφτισμα» επιθετικών σε μέσους. Χρειάζονται και τα «καθαρά» χαφ, αυτά δηλαδή που «έχουν» τη θέση και είναι φτιαγμένα γι’ αυτή. Τούτη η αλχημεία όμως του Τερζή έφερε αποτέλεσμα και στο ποδόσφαιρο αυτό είναι που μετράει. Ο ΑΡΗΣ του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάρα πολύ καλός. Του δευτέρου παρουσίασε μεγάλο κομμάτι των αδυναμιών του. Των στοιχείων που χρειάζονται δουλειά και ίσως και προσθήκες, ώστε να πιάσει το επιθυμητό. Απλά στις δύσκολες στιγμές «μίλησαν» ο Κουέστα και ο συγκινητικός Εμπακατά, που μοιάζει με άλλον παίκτη. Δικαιώνοντας εκείνους που πίστευαν ότι οι εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν οφείλονταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη συνολική προβληματική λειτουργία της ομάδας.

Προφανώς και ο Άλαν Πάρντιου, ο οποίος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αναλάβει μέσα στην εβδομάδα έχει μπόλικη δουλειά να κάνει. Να διορθώσει, να φτιάξει και να παρουσιάσει κάτι σε πιο… ομάδα, που θα στηρίζεται στη συνολική τακτική και λειτουργία κι όχι απλά και μόνο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών του. Κάτι που προσπάθησε να κάνει ο Τόλης Τερζής εδώ και δύο ματς κι εν μέρει τα κατάφερε. Κι αυτό θα πρέπει να του πιστώσουμε.

Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς ακριβώς μπορεί να το σκέφτεται ο Πάρντιου ή τέλος πάντων τι έχει στο μυαλό του για να βελτιώσει την κατάσταση. Ενδεχομένως να υποχρεωθεί κι αυτός να πάει ως το Νοέμβριο και την διακοπή λόγω Μουντιάλ, με κάποιες… επαναστατικές επιλογές, μέχρι να βρει δηλαδή τον χρόνο να δουλέψει σαν κάτι σε προετοιμασία. Ξεκάθαρα όμως τον περιμένει αρκετή δουλειά.

Τέλος και λίγο Τσέτσιλας. Πραγματικά είναι απορίας άξιον πώς ορίστηκε ο συγκεκριμένος ρέφερι σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής. Ένας διαιτητής, που τα τελευταία τρία χρόνια που είναι στη Super League, είχε σφυρίξει άλλες δύο φορές! Δεν στέκομαι στην αποβολή του Ματέο. Όλο το ματς όμως ήταν λες και ίσχυαν άλλοι κανονισμοί όταν είχαν την μπάλα οι «κίτρινοι» κι άλλοι όταν την είχαν «μπλε». Κάρτες στους «κίτρινους», παρατηρήσεις στους «μπλε». Μαζί με τον Κουτσιαύτη «έκλεισαν» τα μάτια τους σε μαρς πέναλτι, που πάλι καλά που δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Όπως έκαναν στο Αγρίνιο ο Παπαπέτρου με τον Γκάμαρη, στο μαρκάρισμα στον Ιτούρμπε (αλήθεια του Γκάνεα χθες ήταν, αλλά του Ιτούρμπε όχι;). Εκεί όμως ενδεχομένως να άλλαζαν πολλά στην τελική εξέλιξη του αγώνα

Ορθώς έβγαλε την ανακοίνωση ο ΑΡΗΣ και ίσως και να έπρεπε να το κάνει και μετά το Αγρίνιο, έστω κι αν εκεί «πλήγωσε» περισσότερο η εικόνα παρά η διαιτησία.

Ο ΑΡΗΣ έχει τις δικές του ευθύνες σίγουρα, στο ξεκίνημα της σεζόν. Κι άλλοι όμως έχουν τις δικές τους και το δείχνουν από νωρίς…

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X