Η ομάδα που ξεκίνησε πρώτη προετοιμασία θέλει… προετοιμασία!

από Γιάννης Παντελίδης

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιουνίου. Ένα μήνα και μια μέρα μετά το τέλος της σεζόν 2022-2023. Οι παίκτες του ΑΡΗ μαζεύτηκαν στο Νέο Ρύσιο κι άρχισε η καλοκαιρινή προετοιμασία. Θυμάμαι τότε που το σχολιάζαμε. Σαν πολύ νωρίς δεν αρχίζει φέτος η ομάδα; Υπήρχε όμως λογική εξήγηση. Τα νέα πρόσωπα θα είναι πολλά, οι αλλαγές ουκ ολίγες, οπότε θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος για να δουλέψουν και να γίνουν ομάδα.

Φτάσαμε 29 Σεπτέμβρη και το συμπέρασμα είναι ένα. Αυτή η ομάδα, τούτο το σύνολο χρειάζεται πρόγραμμα ή τέλος πάντων κάτι σχετικό με προετοιμασία! Και προφανώς, άλλο είναι να το λες κι άλλο να το βλέπεις και πιστέψτε με πήραμε μια πρώτη γεύση στην Τούμπα, αλλά πολύ πιο ξεκάθαρο έγινε τις προάλλες στο Φάληρο. Και δυστυχώς, την έλλειψη κανονικής προετοιμασίας καλοκαιριού θα την ξαναβρεί μπροστά του μέχρι να στρώσει.

Για να το ξεκαθαρίσω, τα παραπάνω δεν αποτελούν καμία μομφή προς την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Άλλωστε δεν μπορεί κανείς από τους δημοσιογράφους να έχει προσωπική άποψη, διότι φέτος δεν είδαμε ούτε μισή προπόνηση. Η απόφαση να μην πάει η ομάδα σε ένα αθλητικό κέντρο για να δουλέψει, να γίνει οικογένεια, να αποκτήσει ομοιογένεια «παίζει» στα όρια της «εγκληματικής» ενέργειας.

Σε μια χρονική περίοδο που ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να είναι ένα σύνολο που θα πλησιάζει στα… ντουζένια του, έχουμε την παραδοχή του προπονητή του ότι είναι αδύνατο να πιάσει υψηλό τέμπο σε συνεχόμενα παιχνίδια. Να βγάλει εντάσεις σε μεγάλα διαστήματα στο ματς, να πιέσει πολύ και για πολύ, ψηλά (διότι θα εκτεθεί στο αμυντικό τρανζίσιον).

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν εξηγούν στον απόλυτο βαθμό την κατάρρευση στο «Καραϊσκάκη». Ούτε τον τρόπο που έπαιξε από ένα σημείο και μετά, με τους αμυντικούς ανεξήγητα να ανεβαίνουν και να κινδυνεύεις με συντριβή. Και δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ή να το γράψω πιο σωστά, είναι σίγουρος ότι τούτη η τακτική δεν ήταν εντολή του προπονητή.

Φαντάζομαι ότι ο κανονικός ΑΡΗΣ, αυτόν που έχουν στο μυαλό τους μέσα στην ομάδα, είναι αυτός που είδαμε στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτό το δεκάλεπτο όμως δεν φτάνει απέναντι σε ποιοτικές ομάδες και ιδιαίτερα μέσα στην έδρα τους. Προφανώς το πάθημα έγινε μάθημα και πάμε παρακάτω.

Εδώ και καιρό στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν κυκλώσει τη διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί και η οποία προσφέρετε για δουλειά και για «μάντρωμα» σε αθλητικό κέντρο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X