Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του

από Γιάννης Παντελίδης

Προφανώς και οι περισσότεροι φίλοι του ΑΡΗ περίμεναν κάτι διαφορετικό από το χθεσινό ματς με τον ΟΦΗ. Σαν αποτέλεσμα εννοώ γιατί σαν εικόνα, θεωρώ πως δεν πρέπει να έχει κανείς (πολλά) παράπονα. Άλλωστε ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής και από τη στιγμή που χειροκρότησε μάλλον κάτι πήγε καλά.

Από εκεί και πέρα, η εξήγηση της ισοπαλίας, για μένα, είναι πάρα πολύ απλή. Πιο απλή δεν γίνεται. Δεν έβαλες γκολ. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Και μπορεί να μην έβγαλες καθαρές ευκαιρίες με το τσουβάλι, αλλά είχες πέντε (!) φάσεις που θα μπορούσες να το έχεις «τελειώσει». Στο πρώτο ημίχρονο, με την αντεπίθεση με τον Καμαρά, που ολοκληρώνει την προσπάθεια, ενώ αριστερά του έχεις τις επιλογές του Εντιαγέ και του Μπερτόγλιο, καθώς και στη φάση που μπαίνει από τα δεξιά ο Μαντσίνι, αλλά κάνει γύρισμα στα τυφλά και διώχνει η άμυνα.

Στο δεύτερο, εκεί με τον Μάνο που μπαίνει στην περιοχή, αλλά πατάει την μπάλα και χάθηκε η στιγμή. Επίσης στην κεφαλιά του Εντιαγέ που τη βγάζει ο Επασί, αλλά και στην τελευταία (αν θυμάμαι καλά) φάση του αγώνα που ο Μάνος πιάνει την κεφαλιά, αλλά αν την άφηνε, ο Φαμπιάνο θα έμπαινε με την μπάλα στα δίχτυα. Δεν είναι δηλαδή ότι δεν έκανες φάσεις…

Στις επιμέρους λεπτομέρειες του αγώνα, ο ΟΦΗ ήρθε να καταστρέψει και το έκανε πολύ καλά. Έπαιξε κάτι σαν μαν του μαν τους Σάσα, Εντιαγέ (που δεν έδωσαν πράγματα επιθετικά) και Μπερτόγλιο. Η, ουσιαστικά, πεντάδα στο κέντρο των Κρητικών, «υποχρέωσε» τον Άρη να παίξει από τα πλάγια κι ενώ από τα δεξιά το πράγμα «έτρεξε», από τα αριστερά δεν έγινε το ίδιο. Ο Λούμορ δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, δεν έγιναν όβερλαπ, κυρίως με τον Μπρούνο Γκάμα, με τον Γκανέζο να βγάζει άγχος, χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος.

Για τον Ιτούρμπε: φαίνεται ότι ακόμη δεν είναι σε φουλ φάση. Μπήκε με διάθεση, αλλά σταδιακά χάθηκε στο παιχνίδι. Θέλει τον χρόνο του…

Παρ’ όλ’ αυτά και παρά το κατενάτσιο του ΟΦΗ και το σιγοντάρισμα του Τζήλου, που θυμήθηκε στο 75’ να κάνει παρατήρηση στους παίκτες των φιλοξενούμενων για καθυστερήσεις, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε κοντά στο να πάρει τα ματς. Δεν τα κατάφερε, το αφήνουμε, κοιτάμε μπροστά.

Αυτό που συνάντησε χθες η ομάδα, θα το βρει μπροστά της στα περισσότερα παιχνίδια που θα δώσει φέτος. Ιδιαίτερα στο Χαριλάου. Αντίπαλοι για να «καταστρέψουν» και να «κλέψουν» παιχνίδια. Αυτά τα ματς λοιπόν, θα πρέπει να τα ξεκλειδώνεις από νωρίς. Αν δεν τα καταφέρεις θα έχεις τα… χθεσινά. Ήταν η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του.

ΥΓ: Τόσο πολύ «πονάει» κι ενοχλεί ο ΑΡΗΣ, που διαβάσαμε μέχρι και ρεπορτάζ για -8 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Πραγματικό έπος δηλαδή.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X