Η στατιστική πανδαισία ενός… killer!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ακόμη δύο γκολ στο… σακούλι του Λορέν Μορόν, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ με αντίπαλο τη Λαμία και την… καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα.

Δύο τελικές, δύο γκολ και 100% ευστόχια για τον Ανδαλουσιανό, σε ένα από τα εντυπωσιακά του νούμερα τόσο από τον χθεσινό αγώνα όσο και από την μέχρι τώρα παρουσία του στη Stoiximan Super League.

Μετά από μία προετοιμασίια στην οποία το μυαλό του… ήταν αλλού, ο 30χρονος άσσος προτάσσει την εκτελεστική του δεινότητα μαζί με την άλλη διάθεση που βγάζει απέναντι στον ΑΡΗ, διατηρώντας από πέρυσι τον κορυφαίο φορ του πρωταθλήματος. Και ο αριθμοί αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη στην περίπτωσή του.

Τα πεπραγμένα του με τη Λαμία

Αρχικά ο Μορόν κόντρα στη Λαμία είχε:

2 γκολ

2 τελικές

8/12 πάσες

21 επαφές με τη μπάλα

4 επαφές με τη μπάλα μέσα στην περιοχή.

Από τη μία οι επαφές του με τη μπάλα δεν ήταν τόσες πολλές… Ακόμα και με αυτές όμως κατάφερε να είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικός, αρχικά μέσα από το “κουτί” και εν συνεχεία έξω από αυτό.

Το heatmap του Μορόν κόντρα στη Λαμία – Πηγή: sofascore.com

Γκολ με το κεφάλι… ξανά

Η εικόνα του Μορόν να σκοράρει, είναι συνηθισμένη. Οχι όμως με το κεφάλι που δεν είναι το… φόρτε του, αλλά χθες το “επιστράτευσε και αυτό για πρώτη φορά από έναν χρόνο.

Μάλιστα η μοίρα τα έφερε έτσι που σκόραρε ξανά στον αέρα με αντίπαλο τη Λαμία, όπως και πέρυσι στο 2-2 με τους Φθιωτούς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Το αμέσως προηγούμενο το σημείωσε με τη Ρεάλ Μπέτις σε ένα ματς Κυπέλλου με την Κλαμπ Πορτουγκαλέτε πριν τέσσερα χρόνια.

Η σύγκριση με πέρυσι, για το πιο αποτελεσματικό φορ της λίγκας! 

Πέρυσι και μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής ο Μορόν είχε τέσσερα γκολ, όσα και τα παιχνίδια στα οποία είχε σκοράρει. Φέτος μετά από επτά αγωνιστικές έχει σκοράρει ξανά σε τέσσερα ματς αλλά έξι γκολ, βελτιώνοντας τα νούμερά του σημαντικά.

Επιστρέφοντας στο “σήμερα”, ο Μορόν μπορεί να περηφανεύεται όχι μόνο για την πρωτιά που διατηρεί στον πίνακα των σκόρερ με έξι γκολ, αλλά και για την αποτελεσματικότητά του.

Ο Μορόν είναι συνολικά ο 3ος πιο εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος. Στη λίστα των επιθετικών όμως είναι ο πιο ουσιαστικός με έξι γκολ σε 21 τελικές. Δηλαδή σκοράρει ένα γκολ ανά 3,3 τελικές προσπάθειες.

Ολα αυτά τα νούμερα ενώ ακόμα εκκρεμεί η απόφασή του για το αν θα αποφασίσει να παραμείνει στον ΑΡΗ και μετά το επόμενο καλοκαίρι, δείχνοντας πάντως θετική διάθεση με τις χθεσινές του δηλώσεις.

Το μελάνι δεν έχει πέσει ακόμα στο συμβόλαιο του. Για την ώρα όμως ο Ανδαλουσιανός… υπογράφει μέσα στο γήπεδο -μαζί με τους υπόλοιπους- την μέχρι τώρα πορεία του ΑΡΗ και την παρουσία του από χθες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Προτεινόμενα Άρθρα