Θέλει Salary Cap ο Κελαϊφί!

από AllAboutARIS

O πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA), Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ανοίγει τη συζήτηση για την ύπαρξη ενός ανώτατου ορίου αποδοχών-του γνωστού Salary Cap- για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Αν ρωτήσεις όλους τους συλλόγους εδώ, κανείς δεν θέλει να χάσει χρήματα. Κανείς, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο», είπε ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί σε συνέντευξή του στους «Financial Times», αναφερόμενος στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος και στις κινήσεις για συγκράτηση των εξόδων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Εάν μπορούμε να βρούμε νομικά έναν τρόπο με τον οποίο οι κανόνες θα μας επιτρέψουν να εισαγάγουμε ένα ανώτατο όριο μισθών, σίγουρα όλοι θα το υποστηρίξουν. Κανείς δεν θα πει όχι. Αυτό θέλουμε», πρόσθεσε ο Αλ Κελαϊφί.

Οι νέοι κανόνες της UEFA για το Financial Fair Play, σύμφωνα με πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα της ένωσης παικτών FIFRO, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν, είναι ήδη «η πόρτα για ένα ανώτατο όριο μισθών», σημειώνουν οι «Financial Times», ακόμα κι αν είναι κάτι που πολλοί αμφιβάλουν ότι θα λειτουργήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επίσης λόγω των διαφορετικών φορολογικών συστημάτων που θα δυσκόλευαν την εφαρμογή.

«Εάν οι σύλλογοι συμφωνήσουν μεταξύ τους σε αυτό, τότε πολύ γρήγορα θα βρεθούμε να συζητάμε για το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού», εξήγησε ο ίδιος ο Μπάερ Χόφμαν στη φετινή επιχειρηματική σύνοδο κορυφής των «Financial Times».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X