Θέμα νομιμότητας με την κατάργηση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης χωρίς απόφαση της ΕΕ ΕΠΟ!

από AllAboutARIS

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θεωρεί υπεύθυνους για όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τον Ιάκωβο Φιλιππούση (Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΠΟ), τον προϊστάμενο αδειοδότησης κ. Μπάρτζη – που μάλιστα κατά καιρούς ακούγαμε από κάποιους να λένε ότι είναι και Αρειανός- και φυσικά τον Βασίλη Σαράκη που είναι κάτω από τους δύο συγκεκριμένους.

Το κείμενο αυτό πιστοποιεί και την καταγγελία του ΑΡΗ, ότι κακώς ο Σαράκης και οι υπόλοιποι, βρίσκονται στη θέση την οποία βρίσκονται. Φυσικά, όλοι τους είναι ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι’αυτό το οποίο γίνεται εις βάρος του ΑΡΗ, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και με την περίπτωση Λάσκοφ στο παρελθόν.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ι. Φιλιππούσης αποφάσισε να καταργήσει τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που έως τότε ήταν αναξάρτητη ως διεύθυνση και ο διευθυντής της αναφερόταν μόνο στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και να την υποβιβάσει μετατρέποντάς την σε τμήμα με προϊστάμενο το Β. Σαράκη αντί του έως τότε και επί πολλά έτη διευθυντή Γ. Δημητρίου.

Πλέον, όσον αφορά τη δομή, που υπάρχει στο οργανόγραμμα Φιλιππούση  το τμήμα αδειοδότησης υπάγεται στη νομική υπηρεσία (Μπάρτζης), η οποία με τη σειρά της υπάγεται στο Φιλιππούση.

Πέραν αυτού, η απόφαση Φιλιππούση, η οποία ελήφθη ερήμην της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τροποποιεί το άρθρο 6 του Κανονισμού Αδειοδότησης, που προβλέπει ρητά την ύπαρξη Διεύθυνσης Αδειοδότησης και ορίζει ως “επικεφαλής του συστήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ τον Διευθυντή Αδειοδότησης”, ο οποίος εκτός των άλλων, είναι το πρόσωπο εκείνο που εισηγείται για την έγκριση ή μη των φακέλων των ΠΑΕ ενώπιον των δύο οργάνων αδειοδότησης που κρίνουν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό τους φακέλους.

Ωστόσο βάσει του καταστατικό της ΕΠΟ η μόνη αρμόδια για την τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης και εν γένει των κανονισμών που διέπουν το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ουδέποτε έλαβε απόφαση κατάργησης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης και μετατροπής της σε τμήμα της νομική υπηρεσίας, και συνάμα τροποποιήσης του κανονισμού.

Είναι, επομένως, νόμιμη η κατάργση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης έτσι όπως έγινε;

Πηγή: soccerplus.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X