Κάνε ένα βήμα, να κάνω εγώ το επόμενο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αλλαγή προπονητή στον ΑΡΗ δεν έχει αλλάξει θεαματικά την εικόμα μίας ήδη καλής ομάδας. Της έχει προσδώσει όμως ψυχολογία και τακτικά… τρικς που οδηγούν στην αποτελεσματικότητα και την ουσία που της έλειπε. Μαζί με τις συνθήκες που συναντάει.

Ο Χερμάν Μπούργος δεν μπορεί να αλλάξει μαζικά πολλά πράγματα για την ώρα. Μαζί με τον Τόλη Τερζή όμως βάζουν κομμάτια της ομάδας σε… ειδικό καθεστώς. Οπως τον Αμπουμπακάρ Καμαρά δηλαδή.

Σε λειτουργία… άξονα

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η ομάδα παίζει για τον Μαυριτανό ή δημιουργεί τις συνθήκες που ευνοούν τα αγωνιστικά προτερήματά του.

Την ίδια στιγμή αλλάζει και ο τρόπος λειτουργίας του 27χρονου. Οι χώροι ευθύνης του έχουν αλλάξει. Δεν βγαίνει τόσο πολύ στους πλάγιους διαδρόμους. Κινείται περισσότερο κεντρικά και κάθετα, ώστε να υλοποιείται και το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας. Να τον βρίσκει δηλαδή στα μέτρα που αφήνει η αντίπαλη άμυνα στην πλάτη της. Τα δύο γκολ με Αστέρα, Ολυμπιακό ή ακόμα και το γκολ-οφσάιντ κόντρα στους “ερυθρόλευκους”, είναι ενδεικτικά των παραπάνω.

2+1 τελικές, 2+1 γκολ

Δύο έχει σκοράρει στα τελευταία δύο ματς, ακόμα όμως και το ακυρωθέν ως οφσάιντ κόντρα στον Ολυμπιακό βοηθάει στην κουβέντα.

Κόντρα σε Αστέρα και Ολυμπιακό κατέγραψε δύο τελικές, όσες και τα γκολ που σκόραρε, ενώ αν προσθέσουμε και το ακυρωθέν φτάνουμε τα τρία. Ευστοχία 100% σε αντίθεση με ματς όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ (3 τελικές) ή τον Ατρόμητο (5 τελικές).

Σκοράρει ο Καμαρά; Κερδίζει ΠΑΝΤΑ ο ΑΡΗΣ!

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό που συνδέεται με τα γκολ του Καμαρά…

Ο Μαυριτανός έχει σκοράρει σε έξι αγώνες πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου. Σύνολο, οκτώ παιχνίδια τα οποία ο ΑΡΗΣ κέρδισε μηδενός εξαιρουμένου. Μάλιστα τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ του 27χρονου εντάσσονται στην κατηγορία των key goals, δηλαδή είτε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα είτε ισοφάρισε.

Εν ακτακλείδει, ΑΡΗΣ και Καμαρά αλληλοβοηθούνται. Η ομάδα αξιοποιεί συνθήκες και χαρακτηριστικά αντιπάλων για να εκμεταλλευτεί τον Μαυριτανό, ο οποίος φαίνεται να μπαίνει σε ένα “καλούπι” ώστε να καλύψει την έλλειψη ενός κλασσικού “9αριού”.

Αυτή η… συνεργασία θα δοκιμαστεί στα πλέι οφ μόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μία αμιγώς αμυντική ομάδα που δεν θα δώσει εύκολα χώρο στον ΑΡΗ και εκεί η ομάδα θα κληθεί να βρει τρόπους για να ανταπεξέλθει.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα