Καμαρά analysis… reloaded: Τώρα ξέρει πολύ καλά τι “ψωνίζει”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η έλευση του Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι πλέον γεγονός. 

Μια μεταγραφή η οποία διαφαινόταν εδώ και κάποιες εβδομάδες, με τον ΑΡΗ… αλλιώς να ξεκινάει την προσέγγιση του για τον Μαυριτανό και αλλιώς να καταλήγει. Δηλαδή σε… γάμο. 

Ο Αλαν Πάρντιου ήταν αρχικά επιφυλακτικός όμως η αλλαγή στάσης του και η πίεση που άσκησε δρομολόγησε την επιστροφή του Αφρικανού στο γήπεδο όπου… παρουσίασε το ταλέντο του στην Ελλάδα. 

Ο Καμαρά έρχεται για να αποτελέσει την μια σίγουρη κίνηση που ήθελε ο ΑΡΗΣ για την επιθετική του γραμμή. Δεν είναι ο γκολτζής που έψαχνε αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα και φυσικά ποιότητα. Ισως όμως το πιο βασικό είναι ότι ο ΑΡΗΣ… ξέρει τι ψωνίζει και δεν πάει στο άγνωστο.

Ένας εκτελεστής… χώρου

Ο Καμαρά δεν είναι το κλασσικό φορ περιοχής. Ο επιθετικός της κλειστής άμυνας. Φάνηκε και πέρυσι, σκοράροντας κατά κύριο λόγο στον χώρο και από την άσπρη βούλα 

Σε παιχνίδια που ο ΑΡΗΣ βρει γήπεδο για να τρέξει, ο Καμαρά είναι… μανούλα. Αντιθέτως σε κλειστές άμυνες δυσκολεύεται, εκτός εάν παίκτες όπως οι Γκαρθία και και Νταρίντα τον αξιοποιήσουν καταλλήλως. 

Στις εντάσεις του Πάρντιου

Από την πρώτη στιγμή που ο Πάρντιου ήρθε στον ΑΡΗ διέκρινε την αυτονόητη αλλά σημαντική ανάγκη να κάνει την ομάδα πιο γρήγορη και με περισσότερες εντάσεις στα τρεξίματα της. Ένα στυλ με το οποίο δεν συμβαδίζει ο Γκρέι. 

Ο Καμαρά έχει πολύ ένταση μέσα στο παιχνίδι και πιέζει αρκετά τόσο στην πρώτο ζώνη άμυνας αλλά και με επιστροφές, καλύπτοντας ένα κενό χαρακτηριστικών που λείπει από την ομάδα.

Γνωστός ως μονός, άγνωστος ως διπλός και ο ρόλος του εξτρέμ 

Σε παιχνίδι χώρου μπορεί να παίξει παραπάνω από αποτελεσματικά ως μόνος φορ στο 4-2-3-1. Γενικά όμως δεν είναι όμως ο ρόλος που του ταιριάζει «γάντι» και η συνεργασία του με τον Γκρέι ίσως κάνει και τους δυο καλύτερους, αφού ούτε ο Τζαμαϊκανός αποδίδει πάντα μόνος του μπροστά. 

Η διαφορά στη δεύτερη έλευση του Καμαρά είναι ότι αυτή τη φορά υπάρχει στο πλάνο και ως εξτρέμ, λόγω της παρουσίας του Γκρέι στο ρόστερ. Σίγουρα εκεί είναι ο Μαντσίνι -για την ώρα τουλάχιστον- ο Πάλμα και ο Γκαρσία, όμως από εκεί και πέρα οι Ιτούρμπε, Καμάτσο και Ροντρίγκες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Πως θα χωρέσουν όλοι…

Στον ΑΡΗ ξέρουν ότι ο Καμαρά μπορεί na παίξει σε 4-2-3-1 ως φορ ή ως εξτρέμ. Το θέμα είναι πώς θα χωρέσει στο ίδιο σχήμα με τον Γκρέι και όχι μόνο, στα ματς που ο Πάρντιου θα θέλει δίδυμο στην επίθεση.

Η πρώτη σκέψη είναι το 4-4-2 αλλά αυτόματα αναιρείται ο Μάνου, ο Ματέο ή και Νταρίντα ανάλογα με το δίδυμο των χαφ.

Για να συνυπάρξουν και οι δύο χωρίς να “χαλάσει” τόσο ο άξονας, οι προφανείς τρόποι είναι δύο. Σε 4-2-3-1 ή 4-3-3 αλλά με τον Καμαρά στις πλευρές ή αλλιώς η επιλογή του ρόμβου που αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα μακρινό σενάριο. Δηλαδή δίδυμο-Καμαρά-Γκρέι μπροστά, Μάνου από πίσω, Μαντσίνι-Νταρίντα ή Ματέο-Νταρίντα οι εσωτερικοί μέσοι και μονός χαφ μπροστά από τα στόπερ ο Ετέμπο.

Τι θα βρει που δεν είχε… 

Ο Καμαρά επιστρέφει στον ΑΡΗ και συναντάει σημαντικές αλλαγές, που ίσως επηρεάσουν και τη δική του δεύτερη θητεία στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Πρώτον στην ίδια θέση υπάρχει ο Γκρέι, αποτελώντας ένας πιο ανταγωνιστικό αντίπαλος δέος από τον Μάνο και φυσικά έναν παρτενέρ με τον οποίο μπορεί να “δέσει” καλύτερα.

Θα βρει επίσης ένα ποιοτικό “10άρι” όπως τον Μάνου Γκαρθία, κάτι που έλειπε “χτυπητά” από το περσινό ρόστερ. Οπως επίσης και έναν εξελιγμένο Πάλμα που ξέρει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Προτεινόμενα Άρθρα