Καρυπίδης, η δεύτερη “ανάγνωση”: “Τοποθέτηση… πρωταθλητισμού για πρώτη φορά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η γραπτή τοποθέτηση του Θεόδωρου Καρυπίδη πριν τη σέντρα της φετινής Super League ήταν κάτι το αναμενόμενο, με δεδομένο ότι αποτελεί πλέον συνήθεια για τον ίδιο τα τελευταία χρόνια. Ισως και γούρι.

Η διαφορά είναι ότι φέτος ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ αιφνιδίασε ευχάριστα και μίλησε πολύ πιο ανοικτά από κάθε άλλη φορά.

Είναι η πρώτη φορά που ο Καρυπίδης θέτει ξεκάθαρους στόχους και μάλιστα τόσο υψηλούς, βάζοντας καινούργιους όρους και προϊδεάζοντας άπαντες για έναν ΑΡΗ ο οποίος θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας βάζει για πρώτη φορά τον πήχη τόσο ψηλά. Οι διαθέσεις του φάνηκαν με όσα είπε πριν τα παιχνίδια κόντρα στη Γκόμελ, όταν έκανε λόγο για το καλύτερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του ΑΡΗ, Χθες, δεν πήγε απλά ένα βήμα παραπέρα αλλά έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα, βρίσκοντας πάτημα στις κινήσεις του ίδιου με την ενίσχυση του ρόστερ έως τώρα αλλά και τις κινήσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα για να το συμπληρώσουν.

Ο Καρυπίδης έδειξε ότι πιστεύει στις κινήσεις υψηλού επιπέδου τις οποίες πραγματοποίησε για να αναβαθμίσει το υλικό της ομάδας, παίρνοντας παράλληλα ερέθισμα από την πορεία της την τελευταία διετία και τη σταθεροποίησή της στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο ΑΡΗΣ έτσι κι αλλιώς κάνει πορείες πρωταθλητισμού τα τελευταία χρόνια και συνεχώς παρουσιάζει εξέλιξη στο πρωτάθλημα. Δεν το έλεγε όμως, ούτε το… φώναζε.

Τώρα δεν γίνεται λόγος για απλό πρωταθλητισμό αλλά για διεκδίκηση του τίτλου, αποτέλεσμα της εξέλιξης αλλά και της ωρίμανσης των συνθηκών που θεωρεί ο Καρυπίδης ότι υπάρχουν πλέον ως δεδομένα εντός του ΑΡΗ αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν πρόκειται φυσικά για μία εύκολη υπόθεση, σε μία λίγκα όπου διαρκώς παίζονται παιχνίδια εξουσίας και… διαιτησίας, απέναντι στα οποία ο ΑΡΗΣ βαδίζει μόνος του. Βάσει όμως όλου του… πακέτου, νομιμοποιείται να το λέει.

Μετά από τη χθεσινή του τοποθέτηση, το βάρος πέφτει σε προπονητή και παίκτες που στα μάτια του ιδιοκτήτη έχουν τα φόντα για να διεκδικήσουν δύο τίτλους εντός των συνόρων. Με πιο απλά λόγια, η μία πλευρά έκανε τη δουλειά της μέσα στο καλοκαίρι και τώρα είναι η σειρά της άλλης, όπως και του κόσμου ο οποίος καλείται να στηρίξει από την πλευρά την ομάδα σε μία χρονιά με πολύ διαφορετικά δεδομένα, αφού… φτιάχτηκαν μετά τα όσα άκουσαν από τον Καρυπίδη.

Προτεινόμενα Άρθρα