Κωδικός “aggressive”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν τέτοιο που ο ΑΡΗΣ μετράει ακόμα κέρδη και ενδεχομένως να αποτελέσει μία γερή βάση για τη συνέχεια.

Αυτό θα εξαρτηθεί σίγουρα από τον τρόπο που θα το διαχειριστεί η ομάδα και ο προπονητής, ο οποίος… επιτέλους την είδε να κινείται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στα στάνταρ που έθεσε στο μυαλό του από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Η μαγική λέξη είναι το “aggressive”… Οι υψηλές εντάσεις στις οποίες ο προπονητής θέλει να βλέπει την ομάδα. Οχι μόνο σε τρεξίματα ή high speeds αλλά και στο παιχνίδι δύναμης.

Οση προσπάθεια και αν κάνει ο Μάντζιος βέβαια, το θέμα είναι να τον βοηθάει και το υλικό το οποίο δε χαρακτηρίζεται τόσο πολύ για την ικανότητά του στο παιχνίδι δύναμης. .Κόντρα στον Παναθηναϊκό όμως άπαντες συνέβαλαν ώστε ο ΑΡΗΣ να ξεφύγει από τη soft εικόνα του και να… πνίξει τον αντίπαλο. Το λέει η εικόνα του αγώνα, το λένε και οι αριθμοί.

O ΑΡΗΣ πριν τον Παναθηναϊκό είχε: 

26 κλεψίματα ανά αγώνα
14 φάουλ μέσο όρο ανά παιχνίδι

Ο ΑΡΗΣ με τον Παναθηναϊκό είχε: 

42 κλεψίματα
18 φάουλ
23 κερδισμένα τάκλιν
21 προβολές πάνω στην μπάλα

Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες η ομάδα ξεπέρασε κατά πολύ τους μέσους όρους της και ειδικά στα κλεψίματα, δείγμα της πιο aggressive παρουσίας της στον αγωνιστικό.

Παράλληλα μεγάλη άνοδος υπάρχει σε τάκλιν και προβολές πάνω στη μπάλα όπου ο ΑΡΗΣ διπλασίασε ή και τριπλασίασε τις επιδόσεις του, ανάλογα με ποιό από τα προηγούμενα παιχνίδια του θα γίνει η σχετική σύγκριση.

Για να μην ξεχάσουμε φυσικά τα οκτώ κλεψίματα του Σουλεϊμάνοφ, τη δουλειά του Μορόν στο πρέσινγκ αλλά και τον ρόλο που έπαιξαν τα δύο “6άρια”.

Οι αριθμοί δεν ήρθαν από μόνοι τους

Για να φτάσει ο ΑΡΗΣ σε αυτά τα νούμερα χρειάστηκε αρκετή δουλειά όλο αυτό το διάστημα από τον Μάντζιο. Αυτό επεδίωκε και ειδικά στην τελευταία διακοπή δούλεψε περισσότερο στη φυσική κατάσταση και στο… μιλητό.

Ο έμπειρος τεχνικός δούλεψε πολύ για αυτό το αποτέλεσμα και μέσα από συζητήσεις που είχε με την ομάδα τόσο συνολικά όσο και ατομικά, δίνοντας τους να καταλάβουν ότι πρέπει να βγάζουν άλλη ενέργεια και περισσότερη δύναμη στα παιχνίδια. Να γίνουν πιο σκληροί, όπως και έκαναν κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο καθένας φυσικά με τα δικά του στάνταρ και τις δικές του δυνατότητες σε αυτό το κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X