Λιλ: Σημαντική νίκη για την πρωταθλήτρια Γαλλίας που κυνηγάει Ευρώπη

από AllAboutARIS

Η Λιλ πέρασε από την έδρα της Ναντ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ligue 1, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Αμαντού Ονανά στο 41ο λεπτό και έκανε άλμα στη μάχη που δίνει για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η ομάδα του Γκουβερνέκ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς. Μάλιστα πήρε τη νίκη, παίζοντας για περίπου μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Τίμοθι Γουεά, παράβαση που υποδείχθηκε μέσω VAR.

Τα καναρίνια προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το ματς δίχως αποτέλεσμα και έτσι παραμένουν προσωρινά στην όγδοη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος με 29 βαθμούς. Νωρίτερα η Λανς νίκησε την Κλερμόν με 3-1 και παρέμεινε και αυτή σε απόσταση αναπνοής από την τροχιά της Ευρώπης (7η με 44 βαθμούς).

Ναντ: Λαφότν, Καστεγέτο, Τζιρότο, Απιά, Μπουκαρί (62′ Κουλιμπαλί), Μουτουσάμι (63′ Γκέμπελς), Κιριβέλα, Μερλίν (42′ Φάμπιο), Μπιάς, Σιμόν, Μουανί.

Λιλ: Ζαρντίμ, Τζαλό, Φόντε, Ονανά, Γκούντμπουντσον, Αντρέ, Τζέκα, Μπαμπά, Γκόμες (74′ Μπράνταριτς), Γουέα, Ντέιβιντ (74′ Γιλμάζ).

Προτεινόμενα Άρθρα