O “δαίμονας” της αστάθειας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πέρασαν ήδη δύο μέρες από τον αγώνα με τον ΟΦΗ, οπότε δεν έχει νόημα να εστιάσουμε τόσο πολύ σε αυτόν, παρά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

Ο ΑΡΗΣ είχε δύο πρόσωπα στο “Γεντί Κουλέ”. Ενα ημίχρονο… ακίνητος και ανούσιος. ‘Ένα ημίχρονο δραστήριος αλλά και πάλι με πρόβλημα στο γκολ.

Δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση για την κακή εμφάνιση της ομάδας, ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά. Δεν είχε κατεβάσματα της μπάλας από τον άξονα -έχασε αυτό το στοιχείο εντελώς μετά την αλλαγή με τον Εντιαγέ- αλλά ούτε και από τους πλάγιους διαδρόμους, μέχρι ο Μάντζιος να κάνει την έκπληξη με τον Λούμορ. Έξπυνη τακτικά, αφού μαζί με τον Ιτούρμπε… τράβηξαν την ομάδα και της έδωσαν ζωηράδα.

Ενα από τα “κλειδιά” στον τρόπο που παίζει ο ΑΡΗΣ, είναι η διαρκής κίνηση χωρίς τη μπάλα. Ούτε στον χώρο είχε κίνηση ομάδα, αλλά ούτε και ανάμεσα στις γραμμές του ΟΦΗ. Μόνο Εντιαγέ και Μπερτόγλιο μπορούν και αμφότεροι έλειπαν από το ματς της περασμένης Πέμπτης.

Η κόπωση, αγωνιστικά και πνευματικά, είναι ένα ελαφρυντικό. Οπως και οι αναγκαστικές αλλαγές ή οι απουσίες που είχε ο Μάντζιος. Δεν δικαιολογούνται όμως όλο οι παίκτες για μία εμφάνιση που ξεπέρασε τα όρια του εκνευριστικού.

Ο φετινός ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα με ποιότητα, που παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρυσι. Το πάγιο -σε τέτοιο έχει ξελιχθεί- πρόβλημα είναι η σταθερότητα.

Την εβδομάδα της αντίδρασης μετά το 0-5, είχα σημειώσει ότι ο ΑΡΗΣ έχει δρόμο μπροστά του ακόμα και πρέπει να σταθεροποιήσει τα καλά του διαστήματα. Δεν το κατάφερε ούτε τώρα. Τρία καλά ματς, ένα κακό… Στην προκείμενη περίπτωση ένα και μισό. Με Ολυμπιακό και ΟΦΗ.

Το φαινόμενο αυτό είναι σύνθετο. Οι λόγοι είναι αγωνιστικοί και μη… Άλλοι δεν διαχειρίζονται τόσο εύκολα και έχουν βάση. Άλλοι όμως απαιτούν να… σφίξουν τα λουριά.

Αυτό το φαινόμενο πρέπει να απασχολήσει αρκετά τον οργανισμό που λέγεται ΑΡΗΣ, ώστε να περιορίζει σιγά-σιγά τις αιτίες που οδηγούν σε αυτό. Διότι έρχεται ένας Ιανουάριος “φωτιά”, με τρία ματς σχεδόν κάθε εβδομάδα για έναν μήνα.

Για την ώρα, ας κάνουν όλοι ένα κουράγιο μέχρι την επόμενη Πέμπτη και ας δώσουν το κάτι παραπάνω για να κλείσει καλά το 2021. Το “πρέπει” με τον Ιωνικό είναι μεγάλο και ακόμα μεγαλύτερο είναι εκείνο κόντρα στον ΟΦΗ.

Οσοι θεωρούν ότι το ματς της Δευτέρας είναι εύκολο, θα πρέπει να το δουν αλλιώς. Η ομάδα του Σπανού κάνει ζημιές, θα έρθει με έναν “γεμάτο” άξονα και αυτό είναι θέμα όσον αφορά τη διαχείριση, αφού ο Τζέγκο λείπει και ο Μπερτόγλιο δεν είναι 100% έτοιμος. Συν τον Σάσα που έχει… σκάσει.

Ολα είναι ρευστά στο μυαλό του Μάντζιου, ο οποίος καλείται να ζυγίσει απουσίες, κόπωση και το πρόβλημα με Σούντγκρεν ώστε ο ΑΡΗΣ να παρουσιαστεί ουσιαστικός, σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Υ.Γ. Επιλέγουμε να γελάμε πάλι με τις … κρυστάλλινες έρευνες, που βλέπουν ό,τι θέλουν. Δεν χρειάζεται να σκάμε άλλο.

Υ.Γ. 1 Στο ¨Γεντί Κουλέ” ο Καμαρά απέδειξε για πολλοστή φορά ότι για το “9” δεν είναι… Για να δούμε.

Υ.Γ. 2 Έγινε μία, έγινε δυό και επαναλαμβάνεται ως φαινόμενο εντός της ομάδας. Κάποια στιγμή πρέπει να πέσει μια βαριά “καμπάνα”, για να υπάρχει και ο ανάλογος επαγγελματισμός…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X