Μη ξεχνάμε, στο γήπεδο είναι πρωτοπόρος ο ΑΡΗΣ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Μια τεράστια, μια πεντακάθαρη, μια πολύ σημαντική νίκη πήρε ο ΑΡΗΣ χθες (29/9) στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι που κέρδισε η ομάδα του Μάντζιου, μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αυτή τη φορά, μάλιστα, εκτός έδρας.

Σε ένα παιχνίδι που του «στράβωσε» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν και προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αυτή του Βέλεθ, που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ρόουζ. Η τακτική προσέγγιση του ΑΡΗ στο παιχνίδι ήταν εξαιρετική, αν και στο πρώτο ημίχρονο έδωσε με ορισμένες στιγμές αδράνειας την ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες, όπως το δοκάρι του Τισουντάλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ συνέχισε με την ίδια τακτική, βελτιώνοντας, όμως, σημαντικά την επιθετική του ανάπτυξη και δημιουργώντας ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Κοτάρκσι έσωσε την ομάδα του στο 57΄, όταν μετά από την εξαιρετική αλλαγή της μπάλας ο Μπάμπα στην προσπάθεια του να απομακρύνει την έστειλε προς τα δίχτυα.

Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Γκαρθία με μια εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ.

Ο ΑΡΗΣ έδειξε με τη νίκη του αυτή, σε συνδυασμό και με αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό, ότι είναι ικανός να κοιτάξει ψηλά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Όχι μόνο με τις δυο νίκες, αλλά κυρίως με την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, που πείθει.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για τον ΑΡΗ για να «ζεστάνει» και πάλι τον κόσμο του. Κάτι που θα φανεί και στο σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία. Ο προπονητής και οι παίκτες φυσικά και θα πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι, καθώς ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να δείξει το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στα παιχνίδια, με τους θεωρητικά, πιο βατούς αντιπάλους.

Δεν θα πρέπει, τέλος, να ξεχνάμε ότι ο ΑΡΗΣ είναι μέσα στο γήπεδο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς θα είχε 15 βαθμούς, αν δεν υπήρχαν τα διαιτητικά λάθη – ανθρώπινα- σε βάρος του στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.

Προτεινόμενα Άρθρα