Νέα γκέλα για Σίτι, την “πλήγωσε” και η Νιουκάστλ

από AllAboutARIS

Χωρίς τον Ρόδρι και τον Ντε Μπρόινε η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε τη… σπίθα στην αντίπαλη επίθεση, τα βρήκε σκούρα από το εξαιρετικό ανασταλτικό παιχνίδι της Νιουκάστλ και παραχώρησε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1. Στο +2 από τη Λίβερπουλ και τη Βίλα, αλλά με ματς περισσότερο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κορυφή της Premier League.

Η Σίτι μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή, όμως γρήγορα κατάλαβε πως για να βρει χώρους πρέπει να… ιδρώσει. Το πλάνο του Εντι Χάου λειτούργησε περίφημα, η Νιουκάστλ μάρκαρε ψηλά, είχε κλειστούς όλους τους διαδρόμους και δυσκόλευε το έργο των φιλοξενούμενων. Η Σίτι προσπάθησε με τον Χάαλαντ να γίνει απειλητική, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το πρώτο μισάωρο κύλησε με την ομάδα του Πεπ να έχει την κατοχή, όχι όμως και τον τρόπο να βρει δυνατές φάσεις. Ένα σουτ του Σίλβα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Σίτι σε αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, στο 35′ ήρθε το γκολ λύτρωσης για τους Πολίτες. Ο Γκρίλις με υπέροχη ατομική ενέργεια άδειασε τον Τρίπιερ, μοίρασε υπέροχα και ο Γκβάρντιολ με πολύ ωραίο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ο Κροάτης από τον Απρίλιο κι έπειτα έχει σκοράρει 5 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλο αμυντικό στην Premier League. Η Σίτι θα μπορούσε τρία λεπτά αργότερα να βρει ξανά δίχτυα, αλλά το λάθος του Πόουπ δεν το εκμεταλλεύθηκε ποτέ ο Γκουντογκάν.

H Νιουκάστλ μπήκε πιο ορεξάτη επιθετικά στο β’ μέρος και στο 56′ ο Γκόρντον έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ανατράπηκε από τον Εντερσον και διαμόρφωσε από την άσπρη βούλα το 1-1. Ετσι, γιόρτασε ιδανικά το νέο του συμβόλαιο με τις Καρακάξες. Η Σίτι πίεσε, προσπάθησε να βρει το γκολ, αλλά χωρίς Ρόδρι και Ντε Μπρόινε η μπάλα δύσκολα έφτασε μπροστά. Στο 73′ η ομάδα του Πεπ κατάφερε να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες, αλλά ο Φόντεν νικήθηκε από τον Πόουπ. Ο γκολκίπερ της Νιουκάστλ ήταν εξαιρετικός και στις καθυστερήσεις, αφού είχε μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Σίλβα.

Προτεινόμενα Άρθρα