Ντέκο και Μέντες ύποπτοι για «ξέπλυμα χρήματος»

από AllAboutARIS

Αρκετά πρόσωπα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των φορολογικών και τελωνειακών Αρχών της Πορτογαλίας. Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα «Guardian», δεκάδες πράκτορες συμμετείχαν σε 20 και πλέον έρευνες, με τους εμπλεκόμενους να θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα φοροδιαφυγής, απάτης στην κοινωνική ασφάλιση και «ξέπλυμα χρήματος».

Ανάμεσα τους, βρίσκονται, ο μάνατζερ ποδοσφαιριστών και ιδρυτής του γραφείου «Gestifute», Ζόρζε Μέντες, αλλά και ο πρώην διεθνής μεσοεπιθετικός, Ντέκο, ο οποίος σήμερα εκπροσωπεί διάφορους παίκτες. Επίσης, στο «στόχαστρο» των πορτογαλικών Αρχών, βρέθηκαν η Γκιμαράες και η Μπράγκα, ενώ στην σχετική ανακοίνωση από το Κεντρικό Τμήμα Ερευνών και Εγκληματικών Δράσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα γεγονότα που ερευνώνται, είναι πιθανό να περιλαμβάνουν αδικήματα φοροδιαφυγής, απάτης στην κοινωνική ασφάλιση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υποψιαζόμαστε την ύπαρξη εικονικών υποθέσεων, που συνάπτονται μεταξύ ποδοσφαιρικών συλλόγων και τρίτων, οι οποίες είχαν υπ΄όψιν, την απόκρυψη εισοδημάτων από εξαρτημένη εργασία, που υπόκειται σε δήλωση και παρακράτηση φόρου».

Προτεινόμενα Άρθρα

Παιδιά έχετε χάσει κάθε...μέτρο. Δεν είναι αποκάλυψη να λέτε ό,τι ειπώθηκε στο ALLABOUTARIS TV 3 φορές το τελευταίο δεκαήμερο. Copy paste...ξεδιάντροπο λέγεται!

X