Ο δύσκολος Γενάρης των απωλειών και των… αλλοιώσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε έναν πολύ “γεμάτο” και απαιτητικό Ιανουάριο. Οχι όμως με τα αποτελέσματα που θα ήθελε.

Η πρώτη εικόνα για την ομάδα είναι ότι κέρδισε μόλις τρία παιχνίδια και είχε πέντε ήττες σε σύνολο οκτώ αγώνων, χάνοντας όλα τα ντέρμπι και μένοντας εκτός από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο απολογισμός αυτός μόνο θετικός δεν κρίνεται για τους “κιτρινόμαυρους”, με την εικόνα τους σε πολλές περιπτώσεις να προβληματίζει το ίδιο με τα αποτελέσματα. Πέραν όμως των αγωνιστικών θεμάτων του ΑΡΗ και των τραυματισμών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα αλλοίωσης στα παιχνίδια του και στα οποία βρίσκει δικαιολογημένα πάτημα.

-Στην ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ υπάρχει καθαρό επιθετικό φάουλ του Κουλιεράκη στον Πίρσμαν, πριν το γκολ των γηπεδούχων.

– Με τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς Κυπέλλου υπάρχει το πεντακάθαρο γκολ του Ιτούρμπε που δεν μέτρησε.

– Στο δεύτερο παιχνίδι Κυπέλλου με τους “ερυθρόλεκους” μία ακόμα κακή διαιτησία, που εκ του αποτελέσματος όμως δεν είχε την απόλυτη ευθύνη για τον αποκλεισμό της ομάδας.

– Και φυσικά χθες κόντρα στην ΑΕΚ δύο αποφάσεις που αλλάζουν ριζικά τη ροή του αγώνα, με το πέναλτι που δεν δίνεται στον Φαμπιάνο και την αποβολή του Ετέμπο του οποίου η πρώτη κίτρινη ήταν πέρα για πέρα αυστηρή.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν δεν πέτυχε όσα θα ήθελε μέσα στον πρώτο μήνα του 2023, έχοντας τις δικές του ευθύνες και μάλιστα πολύ σημαντικές. Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζει -δυστυχώς- να φωνάζει δίκαια για όσα βλέπει να γίνονται εις βάρος του, φτάνοντας εδώ και καιρό στο σημείο της κοροϊδίας και της στοχοποίησης.

Προτεινόμενα Άρθρα