Ο… εργατικός μαέστρος και η δικαίωση του Μάντζιου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ολες τις μέρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, μία από τις πιο συχνές κουβέντες αφορούσε την παρουσία ή όχι του Ζαν Ζουλ στην ενδεκάδα του ντέρμπι.

Ο Άκης Μάντζιος σκεφτόταν όλη την εβδομάδα το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Καμερουνέζου, το οποίο ήταν αρκετά λογικό λόγω των αναγκών του αγώνα. Εν τέλει όμως διάλεξε τον δρόμο της πεπατημένης με Μόντσου-Σιφουέντες στα χαφ και τον Γκαρθία λίγο πιο μπροστά.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που θα… θυσιαζόταν για να πάρει φανέλα βασικού ο Ζουλ. Στο τέλος της ημέρας όμως ο Μάντζιος βγήκε πέρα για πέρα δικαιωμένος με την απόφασή του να διατηρήσει τον πρώην άσσο της Σπόρτινγκ Χιχόν στα βασικά του πλάνα.

Μαέστρος και εργάτης ταυτόχρονα! 

Το heatmap του Μάνου Γκαρθία – Πηγή: sofascore.com

Φυσικά τα πρώτα σημεία αναφοράς είναι το γκολ -δουλεμένο στην προπόνηση αυτή την εβδομάδα και η ασίστ στον Μορόν, με μία πάσα-λόμπα που έψαχνε διαρκώς μέσα στην περιοχή.

Είναι όμως η φάση με το δοκάρι του Μορόν την οποία επίσης δημιούργησε. οι έξι πάσες στο τελευταίο τρίτο αλλά και η συνεισφορά του αμυντικά.

Εκεί ο Γκαρθία έκανε εξίσου μεγάλη διαφορά με την επίθεση, με πολλά χιλιόμετρα και τρεξίματα σε εντάσεις για να πιέσει ψηλά ή να γυρίσει έως το αμυντικό τρίτο του ΑΡΗ ώστε να μαρκάρει.

Στο παραπάνω heatmap φαίνεται ότι ο 26χρονος άσσος χαμήλωσε περισσότερο από άλλα ματς ώστε να συνεισφέρει ανασταλτικά και ειδικά στον νευραλγικό χώρο του άξονα, με έξι ανακτήσεις της μπάλας και πέντε κερδισμένες μονομαχίες μεταξύ άλλων.

Ο Γκαρθία… ξέφυγε από τα συγκεκριμένα μέτρα των προηγούμενων αγώνων, έτρεξε περισσότερο και… τσαλάκωσε τον εαυτό του σε ένα ματς στο οποίο παράλληλα ήταν ο μαέστρος της επίθεσης του ΑΡΗ.

Αναμφισβήτητα η καλύτερη εμφάνισή του στα κιτρινόμαυρα και ο ορισμός της δικαίωσης του προπονητή για την επιλογή του.

Προτεινόμενα Άρθρα