Ο Μενέντες και οι 4+22 μήνες μίας λύτρωσης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το βράδυ της Κυριακής δεν ήρθε μόνο η πρώτη φετινή νίκη του ΑΡΗ σε ντέρμπι… Ηταν το ματς της λύτρωσης για τον Τζόναθαν Μενέντες.

Ένας παίκτης που έχει ακούσει ουκ ολίγα. Και αρκετά από αυτά δικαιολογημένα…. Χθες όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο 72′ να του στρωθεί η μπάλα εκεί που έπρεπε για ακόμη μία φορά φέτος. Τούτη τη φορά όμως δεν αστόχησε και βρήκε ένα πολύτιμο γκολ για τον ίδιο, δίνοντας παράλληλα ένα προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.

Δεν ήταν ένα απλό γκολ για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό. Δεν ήταν ένα γκολ που έψαχνε απλά για τέσσερις μήνες ως παίκτης του ΑΡΗ. Ηταν το πρώτο του μετά από 26 μήνες!

Την τελευταία φορά που ο Μενέντες είχε επαφή με τα δίχτυα ήταν στις 5 Σεπεμβρίου του 2021, σκοράροντας στη νίκη της Ρεάλ Σολτ Λέικ επί του Ντάλας. Λίγες μέρες μετά ο ΑΡΗΣ θα κέρδιζε για τελευταία φορά τον Παναθηναϊκό, πριν τη χθεσινή, έχοντας πάλι τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του.

Δύο διαφορετικά γεγονότα που έγιναν τον ίδιο μήνα και… έσμιξαν τον Νοέμβριο του 2023.

Πέραν του γκολ πάντως ο Μενέντες φάνηκε χρήσιμος ερχόμενος από τον πάγκο. Μέσα σε 26 λεπτά πρόλαβε επίσης να έχει μία πάσα στο τελευταίο τρίτο, δημιούργησε μία ευκαιρία και είχε επίσης τρία κλεψίματα, κάνοντας δουλειά και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα