Ο Μορόν, τα περσινά στάνταρ και το αβέβαιο μέλλον του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε για τον ΑΡΗ με μία καλύτερη εικόνα από εκείνη των τελευταίων εν Ελλαδί φιλικών του, αποπνέοντας μία αισιοδοξία ότι τις επόμενες αγωνιστικές η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη σε επίπεδα απόδοσης και κατ’ επέκταση αποτελεσμάτων.

Φυσικά το ματς στο Περιστέρι είχε τα μελανά του σημεία και δυστυχώς για τον ΑΡΗ ένα από αυτά ήταν για ακόμη μία φορά ο Λορέν Μορόν.

Ο Ισπανός έδειχνε σε αρκετές περιπτώσεις… μπλοκαρισμένος, όχι τόσο από την αντίπαλη άμυνα αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό. Και ίσως το αποκορύφωμα να ήταν η φάση του 43ου λεπτού, με τον Γκαρθία να του στρώνει ιδανικά τη μπάλα αλλά με τον ίδιο να μην εκτελεί σε σε σωστό χρόνο. Μία φάση την οποιά ο περσινός Μορόν δεν θα τη… χάριζε.

Πρόκειται για μία εικόνα η οποία μόνο καινούργια δεν είναι, αποτελώντας μία συνέχεια εκείνης που είχε ο παίκτης στην προετοιμασία και το αβέβαιο μέλλον του να είναι ο βασικός λόγος αυτής…

Είναι φανερό ότι ο παίκτης έχει επηρεαστεί απ’ όλη αυτή την αναμονή και κυρίως την απουσία επίσημων προτάσεων για τις οποίες τον είχαν προϊδεάσει οι εκπρόσωποί του. Και όσο αυτές δεν έρχονται, τόσο ο Ανδαλουσιανός παραμένει επηρεασμένος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Άκη Μάντζιου και των συνεργατών του που τον έχουν σε ένα καθεστώς ειδικής μεταχείρισης, ειδικά στο πνευματικό κομμάτι.

Πέρυσι πάντως δεν θα γινόταν κουβέντα ανάμεσα στον Μορόν και τον Σαμόρα για μία θέση στην ενδεκάδα, όπως πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο 30χρονος ήταν αυτός από τον οποίο ξεκινούαε η ενδεκάδα… Μέχρι όμως να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα της περίπτωσής του, αυτό δεν φαίνεται να έχει την ίδια ισχύ με πέρυσι.

Η καταληκτική ημερομηνία των μεταγραφών είναι η 11η Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αν δηλαδή ο παίκτης θα πωληθεί ή άν ο ΑΡΗΣ θα προχωρήσει πιο ουσιαστικά στην πρώτη κουβέντα που έγινε με τον παίκτη για ανανέωση του συμβολαίου του. 

Για την ώρα ο Ισπανός άσσος έχει μπροστά του δύο ευκαιρίες, με Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης, για να δώσει απαντήσεις. Πρωτίστως στον εαυτό του και να βγάλει ξανά στον γήπεδο τον killer που έμαθε πέρυσι όλη η Ελλάδα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα