Ο ΟΗΕ πήρε θέση για την ρατσιστική επίθεση σε Βινίσιους

από AllAboutARIS

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βόλκερ Τουρκ, καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του Βινίσιους κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Βαλένθια (21/5), για το ισπανικό πρωτάθλημα, και είπε ότι το επεισόδιο είναι μια «καταφατική υπενθύμιση» του ρατσισμού που εξακολουθεί να υπάρχει στον αθλητισμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας “O’Globo”, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από τους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων περισσότερες στρατηγικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση των επεισοδίων ρατσισμού, ενώ επέμεινε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ακουστούν οι αθλητές αφρικανικής καταγωγής και όλα τα θύματα του ρατσισμού στην επεξεργασία των μέτρων.

«Στην Ισπανία άρχισαν να συλλαμβάνουν ανθρώπους πολύ γρήγορα, αλλά χρειαζόμαστε επίσης όσους διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι πρέπει να δούμε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ευρύτερο τρόπο» είπε, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συνταχθεί οδηγός με πρωτόκολλα πρόληψης και δράσης σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων γενικότερα σε αθλητικές διοργανώσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X